Mamin bazar 17.decembra na Spensu


Novogodišnji Mamin bazar koji organizuje Udruženje "Mame Novosađanke" održaće se u subotu
17. decembra, od 10 do 20 časova, na Spensu.

"Mamin bazar" organizuje se po šesti put, a predstavlja mesto na kome članice fejsbuk grupe "Mame Novosađanke kupujem-prodajem-menjam-poklanjam" mogu da prodaju, zamene i poklone svoju i dečiju polovnu odeću, obuću, igračke, bebi opremu, a posetioci da tu istu robu kupe po vrlo povoljnim cenama.

Na Bazaru će se naći oko 150 mama izlagača kvalitetne polovne robe, koje su prethodno prijavile svoje učešće, a kao posetioci su dobrodošli svi koji žele da se opreme za zimu i predstojeće praznike.

Organizovaće se tri humanitarne akcije. Prva je sakupljanje stvari za novogodišnje paketiće (prvenstveno slatkiši, igračke, školski pribor…) za Novosadski humanitarni centar (NSHC), a druga se sastoji iz toga da će svaki učesnik Bazara doneti po jedan ukras, kojom će okititi novogodišnju jelku na licu mesta, a koji će se potom donirati organizaciji NSHC kako bi i mališani koji inače nemaju prilike za to, uživali u čaroliji kićenja jelke. Pored toga, na štandu će stajati i kutija za prikupljanje novčane pomoći za šesnaestogodišnjeg Peđu Đurđekanović, koji boluje od cerebralne paralize i nekoliko propratnih bolesti. Zbog njegovog stanja, potreban mu je stalni rehabilitacioni tretman, kako ne bi došlo do atrofiranja mišića. Roditelji dečaka, nisu u mogućnosti da to sami finansiraju, stoga se pozivaju svi koji su voljni da pomognu.

Novina je "Eko kutak" u kojem će svoj rad promovisati Udruženje "Zeleni maslačak" koje za cilj ima širenje ekološke svesti i značaja životne sredine među decom i organizovano prikupljanje sekundarnih sirovina kako bi pomoglo vrtiću "Maslačak".

izvor: 021.rs, agencije