11.12.2016.

Lalatović posle Ivanjice: Spreman sam i da idem na poligraf, pa ako padnem, da odem iz fudbala zauvek


Noći su prespavane, ali se prašina koja je poletela sa ivanjičkog stadiona u petak uveče, i dalje se nije slegla

U najmanju ruku čudne, neobjašnjive, u pojedinim momentima ne prestroge, već tendenciozne odluke glavnog arbitra Bojana Nikolića iz Kragujevca, skrojile su krajnji rezultat prvog duela 20. kola Superlige između fudbalera Javora i Vojvodine (2:1). Sporne su bile i pojedine odluke pomoćnih sudija, ali sudijska blamaža u Ivanjici slaba je uteha igračima Vojvodine koji su, i pored evidentno bolje partije koje su pružili protiv domaćina, ostali praznih šaka, piše Dnevnik.

Pouzdani štoper Vladimir Kovačević nije želeo da komentariše suđenje, pa ni sporni drugi žuti, odnosno crveni karton zbog koga je pre kraja utakmice poslat na tuširanje.

- Išli smo, naravno, na sva tri boda, ali vrlo naivno smo primili izjednačujući pogodak. Imali smo dosta šansi, ispromašivali se, a nakon mog isključenja u finišu utakmice, za te promašaje nas je stigla kazna – rekao je Kovačević u krartkom rezimeu meča.

Mladi štoper Novosađana se začudio zašto mu je sviran faul za koji je mislio da ga nije bilo, odmahnuo je rukama i bez pogrdnih reči portčao ka svom golu, ali mu je Nikolić žurno pritrčao i pokazao put u svlačionicu. To je bio šesti žuti karton pokazan fudbalerima Vojvodine na toj utakmici, iako je duel sa obe strane bio sasvim korektan, bez ijednog grubog, sa minimalnim brojem oštrih startova.

Da zlo bude veće, sa klupe su udaljeni i trener Vojvodine Nenad Lalatović i njegov pomoćnik Dragan Šarac. Glavnog stratega crveno - belih ekipa Dnevnika zamolila je da opiše situaciju kod koje je isključen.

- U jednom trenutku sam uzviknuo: „Daj, reci golmanu da već jednom ubaci loptu, stalno zadržava igru“ – kaže Lalatović. Samo to, ništa više. Ako neko dokaže da sam rekao još nešto sem toga, pristajem da me doživotno suspenduju. Spreman sam i da idem na poligraf, pa ako padnem, da odem iz fudbala zauvek. Što se naše igre tiče, smatram da smo bili bolji rival, dominirali smo u većem delu utakmice i samo smo krivi što nismo iskoristili četiri stopostotne šanse u situacijama kada je bilo teže promašiti nego postići gol. Domaćin je svoje šanse iskoristio i kaznio nas – rekao je trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Iako je meč odavno završen, snimci pogledani i analizirani, i dalje nikom nije jasno zašto je Nikoli Trujiću poništen pogodak u 2. minutu. Nije se videla signalizacija pomoćnog sudije (ako je uopšte bilo), ali ako nije bilo ofsajda, čega jeste? Drugi pomoćni sudija je, što snimak jasno pokazuje, dozvilio sebi nešto što superligaški arbitar nikako ne bi smeo. Prilikom izjednačujućeg gola Javora, kada se izvodio prekid, bio je bar petnaestak metara ispred zadnjeg čoveka u odbrani Vojvodine, a ne u liniji sa njim, pa nikako nije mogao da proceni da li je ofsajda bilo. Niko ne tvrdi da jeste, ali pomoćnik je zauzeo katastrofalnu poziciju i to nije mogao da proceni.

Kartoni su igračima Vojvodine deljeni zbog krajnje benignih i(li) nenamernih startova, a demonstrativno širenje ruku i čuđenje zbog neke odluke, kao u slučaju Kovačevića u 87. minutu, viđaju se na bukvalno svakom meču bar desetak puta, ali se takve stvari gotovo nikada ne sankcionišu, pogotovo ne isključenjem. Kao „šlag na tortu“, u samom finišu usledilo je i isključenje trenera Šarca sa klupe Novosađana, a razlog je, kako Dnevnik nezvanično saznaje, to što je zakoračio u teren!?

Ništa manje čudna je činjenica da na nekim portalima, koji po običaju daju snimke sa mečeva Superlige, kao i sporne situacije na njima, niko se pomenutim događajima ni iz najneutralnijeg ugla nije pozabavio. U najmanju ruku, čudno, piše Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: youtube.com

Lalatović: Spreman sam da se borim do kraja - Tražim da Nikolić i ja budemo ispitani na detektoru lažiES!NFO esrbija.info