27.12.2016.

Lalatović: Kangina plata mesečna je kao svih igrača Vojvodine zajedno


Novi trener Čukaričkog Nenad Lalatović "pojasnio" je svoju izjavu o premijeru
Aleksandru Vučiću, kada mu je poželeo da vlada Srbijom još 50 godina i dodao: kada gledam Vučića, vidim sebe

- Nisam to rekao da bih se vratio u Zvezdu. Neće mene Vučić da vrati u Zvezdu, ja sam već bio u Zvezdi, pa u Vojvodini. Evo sad sam potpisao ugovor za Čukarički na 4 godine. Nemam partijsku knjižicu SNS, ne želim ničiju partijsku knjižicu, a njega sam poštovao još dok je bio u stranci sa Šešeljem. U Vučiću se videla glad da želi da uspe kao političar. Kad gledam njega vidim sebe. I ja želim da uspem kao trener, vidim tu glad. Ono što je on želeo kao mlad, on je to uspeo, on vodi ovu državu i ja sam kao građanin zadovoljan kako je vodi. On se meni dopada. Nisam rekao da volim Vučića, već njega kao političara. Zasmetalo je mnogima, a ja sam bio u čudu što se o tome toliko priča. Ali, kad sam se već izleteo, ja sam nastavio, rekao je Nenad Lalatović u emisiji SOS kanala, a prenosi Mondo.

Novi trener Čukaričkog ističe da je plata svih igrača Vojvodine kao jedna Kangine iz Zvezde.

- Mislim da mladi igrači odlaze rano u inostranstvo, ja nisam pristalica toga, ali znam kakva je situacija u srpskom fudbalu i te igrače razumem. Evo, ja lično, kao trener, baš zbog cele situacije više puta sam sebi rekao jedva čekam da odem odavde. Čak bih otišao da radim za pet puta manje platu, jer smatram da će me više ceniti bilo gde drugde nego ovde. Ja sam stekao takav utisak i mnogi igrači tako misle i svi treba da se pozabavimo zašto je to tako. Mi u Vojvodini nismo imali uslove da dovodimo skupe igrače. Nama je prosečna plata 1.500 evra. Kangina plata mesečna je kao svih igrača Vojvodine zajedno. A niko ne piše da smo u Evropi uzeli više bodova nego Partizan, Zvezda i Čukarički zajedno i to bez ijednog stranca".

Lalatović se osvrnuo i na bivši klub Crvenu zvezdu, gde je ostavio dubok trag, promovišući mlade igrače.

- Zvezda je moj klub, moja druga kuća, nisam otišao iz Zvezde jer sam to hteo. Ja sam donekle i završio posao. Nisu me ni doveli da osvojim titulu, nisu hteli da mi naprave tim da osvojim titulu... da ne pričam sad puno. Ja sam svoj posao, zbog kojeg sam došao, završio. Predrag Rajković, Mihajlo Ristić, Vukašin Jovanović, Grujić, Luka Jović... da ih nisam gurnuo vatru tada, ti igrači bi možda opet bili u Čukaričkom ili negde, pa bi opet plaćala da ih vrati. Danas Zvezda živi od prodaje tih igrača, kaže Nenad Lalatović.

izvor: SOS kanal, Mondo, Novosti, agencije, foto: fkvojvodina.rs