28.12.2016.

Kraj karijere - Ana Ivanović: Gotovo je s tenisom! (VIDEO)


Srpska teniserka Ana Ivanović saopštila je na svom Fejsbuk profilu da završava igračku karijeru

Nekadašnja prva igračica sveta odlučila je da se povuče u 29. godini zbog, pre svega, nemogućnosti da se i dalje takmiči na najvišem nivou.

Ivanovićeva je prošle sezone odigrala svega 31 meč, zabeleživši 15 pobeda, zbog problema sa nekoliko različitih povreda, dok je drugi deo sezone u potpunosti propustila.

Najveći uspeh ostvarila je 2008. kada je osvojila Rolan Garos, postavši istovremeno i prva igračica sveta. To zvanje zadržala je 12 nedelja, a osvojila je ukupno 15 WTA titula i zaradila 15.510.787 dolara.

"Imam važne vesti koje želim da podelim sa vama, nisam htela nigde drugde da objavim ovu informaciju jer mislim da vi zaslužujete da saznate prvi. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Igram tenis od pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na televiziji. Roditelji su mi pružili puno podrške, a svojevremeno sam bila prva na svetu. Bila sam prva na svetu 2008, osvojila sam 15 WTA titula, igrala tri Grend Slem finala, Fed kupova, kao i mnogo nezaboravnih mečeva. Mogu reći da je to odlično za devojku iz Srbije, ali pošto više nisam u mogućnosti da se i dalje takmičim na najvišem nivou, moram da se povučem. Šta dalje? Postaću ambasador sporta i zdravog života i istraživaću prilike u biznisu, modnoj industriji, između ostalog. Takođe, imaću više vremena za svoje filantropske aktivnosti, uključujući i rad za UNICEF. Pored toga, ko zna? Sve što mogu reći je da živim svoje snove i zaista se nadam da ću pomoći drugima da rade to isto. Zato, nemojte biti tužni. Budite optimistični uz mene. Šaljem ljubav i veliku zahvalnost svima koji su mi pomogli da živim najlepši život. Volim vas sve i hvala. Vaša Ana", rekla je vidno emotivna Ivanovićeva.