28.12.2016.

Ivanović: Tri ekipe u srpskom fudbalu su van proseka: nebitno kojim redosledom, to su Vojvodina, Zvezda i Partizan


- Pozvao me je Dragoslav Vuković iz Vojvodine i, kroz dvodnevni razgovor s njim, shvatio sam da jako želi da budem trener crveno-belih
- rekao je Dragan Ivanović. - Znao je sve o meni i mom prethodnom radu i uverio me je da sam trener koji klubu treba i koji će, zajedno s njim i predsednikom Mijićem, dati sve od sebe da Vojvodinu predstavlja na najbolji mogući način. To mi se dopalo, kao i energija, stavovi koje sam čuo, činjenica da ću imati odrešene ruke u radu, blizina kuće i klupske ambicije koje su se poklopile s mojim.

Da li znate na koje fudbalere ćete moći da računate?
- Vuković mi je objasnio da su svi igrači i bukvalno slobodni ako klub za njih dobije kvalitetnu tržišnu cenu. Ipak, prevashodna zamisao je da odu dvojica fudbalera, kako bi se Vojvodina kroz njihove evntualne transfere finansijski ojačala. Složio sam se s tom zamisli, jer odlazak dvojice igrača može da se nadomesti, a da ekipa najmanje zadrži treće mesto u Superligi i bude ravnopravna u borbi za osvajanje pehara u nacionalnom kupu, s tim što ne očekujem da će se Zvezda i Partizan posebno pojačavati u predstojećem prelaznom roku.

Da li se planiraju pojačanja i kakvo je vaše razmišljanje o potencijalu mladih fudbalera iz Omladinske škole “Ilija Pantelić”?
- Pred nama je puno utakmica tokom prolećnog dela sezone i svaka od njih biće teška na svoj način. Zbog toga mi je veoma važno kakvim ću igračkim kadrom raspolagati, baš kao i namera da dobro proverim mlade igrače koji su već igrali jesenas u dresu Vojvodine ili su bili na pozajmici u Proleteru. To bi za klub bio veliki plus, ali ništa ne mogu da garantujem, osim prilike koju ću im ukazati. Sve ostalo zavisi od njih samih. Svakodnevno imam razgovore s ljudima kojima je posao upravo da ih prate i vode računa o njima, a pre svih to je Milan Kosanović. On je godinama u klubu, upoznat je s razvojem mladih i dobro ih poznaje i od njega ću sasvim sigurno dobiti iskrene odgovore.

Na kojim pozicijama u timu planirate da potražite nove fudbalere?
- Vojvodina je jesenas u napadu delovala s dvojicom igrača izrazitih tehničkih sposobnosti - Malbašićem i Paločevićem, dok je Trujić delovao dubinski i cepao poslednju liniju protivnika. Time je otvarao prostor ofanzivnim veznim fudbalerima, poput Melega, da se ubacuju u završnicu. Potreban će nam biti centralni špic, mada to ne znači da nećemo pronaći rešenje među fudbalerima koji su već tu, kao što su Malbašić ili Babić. Znaću mnogo više kada počnemo da radimo. Ukoliko, pak, Paločević ode, moraćemo da potražimo jednog kreativnog veznog igrača, kao i levonogo krilo s izraženim brzinskim karatketristikama. Takođe, ukoliko se desi da nas napusti Puškarić, moraćemo da dovedemo štopera, možda i dvojicu igrača na toj poziciji.

Kako vidite igru ekipe na proleće?
- Najvažnije je to da postoji mehanizam igre u kojem se tačno zna šta želimo i čemu težimo. Videćemo s kojim ćemo igračima raspolagati i, u odnosu na to, potrudićemo se da što pre dođemo do kvalitetne igre. Pripremni period je zato veoma važan, jer u njemu ću se truditi da sagledam sve segmente. Tri ekipe u srpskom fudbalu su van proseka: nebitno kojim redosledom, to su Vojvodina, Zvezda i Partizan. Oni su se letos pripremali za igranje u Evropi, dok su ostali timovi radili po principu šta urade - urade. Ne želim da Vojvodina bude slabija od ni jednog suparnika i svetstan sam da je pred nama ozbiljan posao. Uvek ćemo nastojati da igramo ofanzivan fudbal, jer, posebno kada smo domaćini, timovi ovamo dolaze da se brane i znaćemo kako da odgovorimo toj njihovoj nameri.

Jeste li, osim Vladimira Buača, odredili saradnike u stručnom štabu?
- Moram još da obavim neke razgovore, viziju i ideje imam po tom pitanju.

Koji su dometi Vojodine u ovom prvenstvu?
- Prošle jeseni Vojvodina je ostvarila lep rezultat. Ipak, pitanje je da li je to i maksimum ove ekipe, pitanje na koje ću, kao novi trener, pokušati da pronađem odgovor. Uz sve o čemu sam govorio, verujem u veliki rad i fudbalsku viziju koju imam. Nalazim se na novom početku i ubeđen sam da će navijači Vojvodine i na proleće imati puno razloga da se raduju - najavio je Dragan Ivanović.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs