24.12.2016.

Ivanović: Sigurno je da ćemo pokušati da osvojimo Kup Srbije - izborimo mesto u grupnoj fazi Lige Evrope


- Kao Novosađanin, preciznije - Rumenčanin, kao veliku čast doživeo sam i prihvatio poziv Vojvodine
Biti trener u jednom ovakvom klubu posebna je obaveza, jer je novosadska “stara dama” starija od svih nas. Imaćemo pred sobom zadatak da težimo rezultatima koje je klub ostvarivao, a moje lične ambicije poklopile su se sa željama i planovima predsednika Upravnog odbora i predsednika Nadzornog odbora. Ujedno, koristim priliku da se zahvalim i upravi FK Napredak na tome što mi je izišla u susret, rekao je novi trener Voše Dragan Ivanović.

Potom je Ivanović rekao i nekoliko rečenica o tome na čiju pomoć računa u budućem stručnom radu.- Za sada imam viziju o tome ko će se naći u mom stručnom štabu, ali u ovom trenutku jedino mogu da kažem da će jedan od tih ljudi biti nekadašnji fudbaler Vojvodine Vladimir Buač, koji je do sada radio s pionirima. O ostalim imenima izjasniću se naknadno. Dotakao se Ivanović i ambicija Voše u prolećnom delu sezone.

- Sigurno je da ćemo pokušati da osvojimo Kup Srbije. Pokušaćemo da izborimo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i da tamo, dobrim partijama, probamo da obezbedimo mesto u grupnoj fazi – kazao je Ivanović. Kao što je i obećao, predsednik kluba Dušan Mijić odmah je uspešno rešio jednu od najvažnijih obaveza. Uspeo je da se dogovori o saradnji s Ivanovićem, čime je popunjena praznina nastala odlaskom Nenada Lalatovića.

- Moj prvi zadatak bio je da izaberemo novog šefa stručnog štaba i s velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo se o saradnji dogovorili sa Draganom Ivanović, koji je i bio naš prvi pik . Siguran sam da nismo pogrešili, jer je reč o treneru koji je maksimalno posvećen radu i koji je ostavio dubok trag gde god da je radio. Napredak je sigurno nerado prihvatio činjenicu da je Ivanović postao trener Vojvodine, a ovom stručnjaku želim puno sreće u budućem radu, kao i to da ostvarujemo što bolje rezultate na proleće - kazao je Mijić.

Pripreme fudbalera Vojvodine počeće 8. januara 2017. godine, dok će nastavak sezone startovati od 20. februara.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo