11.12.2016.

Hrana, lek, eliksir mladosti - Pasulj


Bogat proteinima, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima, vlaknima i omega 3 masnim kiselinama, pasulj dugo održava stanje sitosti

zbog čega se posebno preporučuju u hladnim zimskim danima. Osim u ishrani, koristi se i u lekovite svrhe, ali i za ulepšavanje, pišu Novosti.

Protiv svraba 

U tri litra vode skuvajte 1 kg belog pasulja i šaku lista ruzmarina. Kada se raskuva procedite ga, pa vodom u kojoj se kuvao ispirajte bolesne delove tela. Ponavljajte postupak sve dok svrab na koži ne prestane.

Sprečite glavobolje 

Stavite 500 g pasulja u šerpu, dodajte nekoliko čenova belog luka, prelijte vodom i kuvajte dok se ne raskuva. Potom zgnječite pasulj i pomešajte sa malo maslinovog ulja i sokom od limuna. Dobijenom kašom mažite slepoočnice dok glavobolja ne prestane.

Prirodni lifting 

Šolju pasulja potopite nekoliko sati u vodu, a zatim kuvajte dok ne omekša. Potom ga propasirajte, bacite ljuspe, pa dobijeni pire pomešajte sa sokom od pola limuna i kašikom maslinovog ulja, dobro promešajte i namažite na lice. Sačekajte 20 minuta i isperite mlakom vodom.

izvor: novosti.rs, agencije

ES!NFO esrbija.info