24.12.2016.

Gužve na graničnim prelazima


Prema poslednjim podacima Uprave granične policije
trenutno se na našim terminalima za putnička vozila, na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka oko 120 min, međutim kolona je na izlazu iz Mađarske duga par kilometara što realno produžava vreme zadržavanja.

Na graničnom prelazu "Batrovci" sa Hrvatskom, na izlazu iz Hrvatske, zadržavanja su oko 6 sati, a kolona je duga od 6 do 7 kilometara. Slično je i na GP "Šid" gde su zadržavanja oko 5 sati.

Na prelazima sa Crnom Gorom, Makedonijom i GP "Gradina" sa Bugarskom saobraćaj je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od pola sata. Na GP "Sremska Rača" sa Bosnom i Hercegovinom zadržavanja su promenljiva i kreću se u intervalima od 30 do 60 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine.

JP "Putevi Srbije" sektor za naplatu putarine koristi sve mogućnosti kako bi ubrzao protok kroz naplatne stanice, međutim, i pored toga na pojedinim naplatnim stanicama kao što je Bubanj potok, Stara Pazova, Sirig, Nais i Doljevac može doći do formiranja manjih kolona na kojima su trenutna zadržavanjima oko desetak minuta.

Radno vreme manjih graničnih prelaza kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, je od 7-19 časova. GP Kelebija i Bački Breg rade 24 sata, na kojima su trenutno čeka oko pola sata.

Vozači se upozoravaju na opasnost od sumaglice koja smanjuje vidljivost, ali i od poledice jer je kolovoz mokar i klizav što može biti razlog povremenih zastoja i prekida u saobraćaju.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija