15.12.2016.

FK Vojvodina: Davidov u podne pred novinarima - Gajić podneo zahtev za brisanje njegovog imena kao predsednika kluba


Kako je najavljeno, održana je vanredna sednica Upravnog odbora FK Vojvodina
sazvana povodom odluke vanredne Skupštine kluba da podrži izmene i dopune Statuta grupe skupštinara, a ne one koje je predložio Upravni odbor.

- Izgubili smo većinu u Skupštini i moralno je da podnesemo ostavke - rekao je Gajić. - Upravni odbor je jednoglasno, s izuzetkom odsutnog Nenada Rončevića, podneo neopozivu ostavku, čime su se stekli uslovi za raspisivanje vanredne izborne Skupštine i izbor novog predsednika. Želimo da ispoštujemo proceduru da se novi ljudi na zakonit način izaberu i dužnost generalnog sekretara kluba Božidara Beronje je da u roku od osam dana sazove vanrednu izbornu Skupštinu. Želimo sreću u radu novim ljudima koji budu izabrani i, ukoliko to budu želeli, tu smo da ih uvedemo u posao.

Kako Dnevnik saznaje, Vojislav Gajić juče je podneo zahtev APR-u za brisanje njegovog imena kao predsednika kluba.

Novinarima se potom obratio i Dragoljub Zbiljić.
- Poslovni tim završio je svoj rad. Želim da naglasim da će deca iz Škole “dr Milan Petrović” dobiti novogodišnje paketiće i to će biti naša poslednja akcija. Izgubili smo bitku za legitimitet. Naš plan izmena i dopuna Statuta bio je suštinski, ne kozmetički. Navijačkoj grupi Firma i skupštinarima želim puno sreće u daljem takmičenju, da Vojvodina ostane u vrhu tabele. Iza mene ostao je jako lep period u životu i jedna velika životna škola – rekao je Zbiljić. Gajić je potom izneo podatke o poslovanju za period od kada je sada već bivša uprava došla u klub.

- Od kada smo došli, ukupno 1.610.576,17 evra ušlo je u klub, pri tome 1.080.000 od UEFA, 598.000 od sponzora i još 11.750 evra od razlike koju nam je UEFA uplatila. Želim da naglasim da je 90 posto tog novca otišlo na plate igrača i zaposlenih u Radnoj zajednici, a komercijalne dugove nismo plaćali. Došli smo posle prelaznog roka, a odlazimo pre početka novog. Nikada se nije dogodilo da su 33 posto ukupnog troška pokrili sponzori, pri tome posebnu zahvalnost izražavam gospodinu Dragoljubu Zbiljiću. I na naše poslovanje, koje je potpuno transparentno, smo ponosni. Moja ostavka je punovažna – nije ostavio Gajić nikakvu dilemu.

Na pitanje šta će se dešavati dalje sa funkcionisanjem kluba, Gajić je odgovorio:
- Vojvodina postoji više od 100 godina i nastaviće da funkcioniše, a mi ćemo pružiti pomoć novom rukovodstvu. Međutim, šta će se dalje dešavati - to nije pitanje za nas. Skupštinu je zakazao predsednik Milan Davidov bez konsultacije sa Upravnim odborom, tako da smo bili zatečeni. Statut je ikona kluba i on je jasan, pa će nova Skupština, dakle, biti održana u roku od osam dana. Ne želimo nikoga ništa da ubeđujemo, jer ako nije prepoznata vrednost našeg predloga Statuta, ne vidim zašto bismo nekog u bilo šta ubeđivali – rekao je Gajić, prenosi Dnevnik.


Bogdanović: Za sve krivim Aleksandra Dunđerskog

Potpredsednik UO Dalibor Bogdanović posebno je želeo da naglasi sledeće:
- Sve ovo trajalo je nekoliko dana, a navijačka grupa Firma bila je u klubu i sa njom smo usaglašavali predlog Statuta. Uspeli smo da se o svemu dogovorimo, da bi pred samu Skupštinu njeni predstavnici došli i rekli da, ipak, neće podržati naš predlog. Za to krivim generalnog direktora FK Vojvodina Aleksandra Dunđerskog. Želim da naglasim da klub nikada nije imao čestitiju upravu i javno se zahvaljujem Dragoljubu Zbiljiću i Vojislavu Gajiću na sjajnom radu. Sve to znao je i Dunđerski, koji je izdao našu ideju – kazao je Bogdanović.

Davidov u četvrtak pred novinarima
Predsednik Skupštine FK Vojvodina Milan Davidov zakazao je za četvrtak u 12 časova konferenciju za medije. On će se obratiti novinarima posle događaja na vanrednoj Skupštini, a onda i ostavki kompletnog rukovodstva crveno-belih.

Prazna loža
U svečanoj loži stadiona “Karađorđe”, tačnije u prvom redu, do sada su sedeli članovi Uprave, ali posle ostavki, na utakmici sa Čukaričkim njih nije bilo. Istina, dosadašnji predsednik Vojislav Gajić i potpredsednik Dalibor Bogdanović, kao i član UO Dušan Vlaović bili su prisutni, ali su sedeli na drugim mestima i pružali podršku ekipi.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs

Završena konferencija - pred utakmicu: Ostavke UO i optužbe u Voši - klub do Skupštine vodi Aleksandar Dunđerski


POPULARNO