16.12.2016.

Dunavski park i zvanično postao "Ledena šuma" (FOTO, VIDEO)


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju zimske manifestacije „Ledena šuma“ u Dunavskom parku

Ta manifestacija predstavlјa spoj kulture, sporta i razonode, a tokom dva meseca biće centar zimskih prazničnih dešavanja. Svakodnevni kulturno-umetničko-zabavni program upotpunjen je klizalištem kakvo je po prvi put viđeno u našoj zemlјi.


- Najvažnije je da zadovolјni budu Novosađani i svi gosti koji će dolaziti u „Ledenu šumu“, odnosno u Dunavski park. Mislim da je ponuda sadržaja za novogodišnje i božićne praznike u gradu, ovog puta, daleko izdašnija i kvalitetnija nego što je to bilo ranijih godina. Ovo klizalište deluje kao čudesna, ledena bajka i upotpunjuje sliku praznične idile. Zato mi je drago što će Dunavski park i u ovim zimskim mesecima biti pun lјudi i zabave, i što neće biti prazan i pust u iščekivanju proleća, nego će Novosađani dolaziti ovde i provoditi se u naredna dva meseca. Najdraže mi je zbog najmlađih Novosađana, koji će ovde dolaziti tokom zimskog raspusta i na jedan nesvakidašnji način uživati u ovom lepom sportu. Celokupan koncept i ambijent „Ledene šume“ stvaraju jednu novu sliku grada, jer nije uobičajeno i često da imate priliku da se kližete kroz jedan od najlepših parkova, što je sada omogućeno Novosađanima. Naravno, uvek ima onih koji za sve što se uradi u gradu imaju argumente za i protiv, a ja smatram da je uvek bolјe biti za nego protiv, mnogo je bolјe da imamo više događaja, nego da zamračimo i zatvorimo grad, jer građani zaslužuju da imaju i mnogo više od toga - rekao je gradonačelnik uputivši čestitke organizatorima.


Klizanje na zatvorenom klizalištu na površini 1.200 m2 i uživanje u čaroliji parka na ledenoj stazi koja okružuje jezero, daju potpuno novu dimenziju tom zimskom sportu. Klizači će uživati u prelepom ambijentu Dunavskog parka koji će biti otvoren i prohodan za sve one koji požele da dođu. Kako su naveli organizatori manifestacije, Udruženje Kvart Medija, ulaz u park se neće naplaćivati dok će ulaz na ledenu površinu biti tarifiran po povolјnoj ceni, a u prepodnevnoj smeni, namenjenoj isklјučivo deci, klizanje će biti besplatno uz stručni nadzor instruktora klizanja. Na natkrivenoj, popločanoj platformi uz sam rub klizališta posetioci će moći da uživaju u svakodnevnim nastupima muzičkih sastava, pozorišnih trupa i animatora, a moći će da uzmu učešće i u kreativnim i edukativnim radionicama.


Ranije u toku dana, decu na ledu su zabavlјali Haos animatori, upriličena je i dvočasovna kreativna radionica, i nastupio je dečji hor Zvončići. Nakon svečanog otvaranja, usledio je program na ledu, a u 19 časova počela je prva zvanična klizačka smena, koja traje do 22 časa.