20.12.2016.

Direktor Omladinske škole: Ako svi zajedno sednu za jedan sto, verujemo da će pronaći rešenje


- Posle par dana od Skupštine, koja je prošla tako kako je prošla, mislim da su se sve glave malo ohladile
- istakao je Duško Grujić direktor Omladinske škole . - U periodu koji je iza nas, u saradnji s upravom koja je podnela ostavku i Poslovnim timom na čelu s Dragoljubom Zbiljićem, imali smo ambiciozne razgovore i planove, a odjednom se pojavio problem.

Smatramo da taj problem nije nerešiv i da gradonačelnik, svojim ličnim, kao i autoritetom pozicije, može da pomogne ako okupi na jednom sastanku predstavnike kluba. U ovom momentu, to su direktor Aleksandar Dunđerski i predsednik Skupštine Milan Davidov, članovi uprave u ostavci na čelu s predsednikom Vojislavom Gajićem, kao i Dragoljub Zbiljić, kao neko ko je započeo ceo ovaj projekat i iza sebe nosi snagu, elan i energiju, zajedno s još 20 kompanija. Ako svi oni sednu za jedan sto, verujemo da će pronaći rešenje da se sve ono što se dešavalo u klubu tokom poslednja tri meseca punih lepih ideja, energije i ambicije - nastavi.

Govoreći o tome šta je to što je bilo drugačije u radu nove uprave u odnosu na neki raniji period, Grujić je istakao:
- Fudbal u Srbiji je na niskim granama i sigurno je da postoje veliki problemi, a FK Vojvodina ne može da pobegne od tih stvari. Pre nego što je ova uprava došla u klub, barem što se tiče Omladinske škole i zaposlenih u Radnoj zajednici, dugovanja prema njima bila su dosta velika, jer nije bilo isplaćeno šest plata. Dolaskom novih ljudi, to se malo stabilizovalo, tako što su oni pronašli rešenja koja su za nas bila nevidljiva i rešili problem ličnih dohodaka. Pored toga, ambicija tih ljudi, na čelu s gospodinom Zbiljićem, dala nam je nadu i uverenje da će sve to biti još bolje.

Iz svih razgovora i planova koje smo imali i pravili zaposleni i mi, u Omladinskoj školi, nadali smo se da je najzad došao period ozdravljenja kluba. Godinama unazad nismo imali inforamcije kako će se sistemski rešavati problemi kluba, od dugovanja do finansiranja. Ovo je bio prvi put da je neko jasno izašao s predlogom i planom kako da se oni rešavaju, a ti problemi su, u suštini - život kluba. To je osnovna razlika. Da ne pričam iz ugla Omladinske škole, jer pravili smo planove za sistemska poboljšanja, za Memorijal “Stevana Neštickog” sa 16 klubova, poboljšanje uslova i kvaliteta treninga, visine ličnih dohodaka...

U klubu ima dosta kompletnih porodica i situacija gde supruga i suprug ili otac i ćerka rade zajedno. Oni su došli u velike, egzistencijalne probleme. S novim stvarima koje su doneli nova uprava i gospodin Zbiljić, znali smo da će sve biti bolje.

Potom je direktor Omladinske škole “Ilija Pantelić” podvukao:
- U ovom momentu ne stajem ni na čiju stranu. Ono što mene interesuje kao direktora Omladinske škole, jeste da se sve nastavi na tom nivou i da u januaru, kada budemo nastavili s treninzima, ne moramo da ramišljamo o problemima s toplom vodom, strujom i nekim osnovnim stvarima - zaključio je Duško Grujić.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs

Pismo gradonačelniku - pred Vošinu Skupštinu