22.12.2016.

Da li je vaša veza stabilna i jaka?


Ukoliko imate nedoumice, prisetite se o čemu sve možete da razgovarate sa partnerom

Jer, istraživanje koje je objavio časopis Psychological Science pokazalo je da prisustvo nekih tema može da bude pokazatelj koliko je nečiji odnos dubok:

Strahovi 

Kada imate potrebu da se poveravate o onome što vas trenutno muči, plaši ili vam uliva nesigurnost, znači da pored sebe imate osobu od poverenja.

Neprijatni trenuci 

Ako s partnerom možete da razgovarate o neprijatnim momentima koji su vam se desili tokom života, ili o onim najsramotnijim, kojih se i sami stidite, znači da imate zdrav odnos.

Detinjstvo 

Prepričavanje uspomena iz detinjstva je nešto u čemu ćete oboje uživati i verovatno se slatko ismejati. Ali ona su i pokazatelj toga da ste spremni da nekome otkrijete "malog" čoveka iz prošlosti.

Politički stavovi 

Nije suština da ste saglasni oko svakog političkog stava, nego da ste slobodni da jedno drugome iznosite šta mislite, i to bez okolišanja i zadrške.

Prethodne veze 

Niko ne voli da priča o bivšim ljubavima niti da sluša o njima. Ali dobro je kada se one spomenu u kontekstu koji ne izaziva ljubomoru, nego upravo suprotno - pokazuje da vam više ništa ne znače.

Porodični život 

Važno je da znate kakav odnos vaš partner ima sa svojom porodicom, kako su ga vaspitavali. Od toga može da zavisi i odnos sa vama.

izvor: Psychological Science, b92.net, agencije, foto: Ambro/freedigitalphotos.net