26.12.2016.

Ašćerić: Dosta mi je igranja u Srbiji - pamtiću grad i Vojvodinu kao jedan lep deo karijere


- Pre oko dva meseca razgovarao sam s članovima ranije uprave i tom prilikom mi je rečeno da se na mene u principu ne računa
i da je bolje da potražim neki klub u kojem ću više igrati – rekao je Ašćerić.

– U finišu jeseni počeo sam češće da dobijam priliku, maksimalno korektno i profesionalno sam se ponašao prema treninzima i utakmicama, nastojeći da svaku obavezu odradim na pravi način. Polusezona je završena, sada smo formalizovali dogovor od pre dva meseca i postao sam slobodan igrač - rekao je Ašćerić.

Stasiti napadač za sada nema ponude drugih klubova.
- Za sada, iskren da budem, ponuda još uvek nemam. Želja mi je da odem u inostranstvo i pokušam da zaradim ozbiljniji novac, jer u aprilu 2017. ću napuniti 26 godina i vreme je da o tome razmišljam. Pošteno govoreći, dosta mi je igranja u Srbiji, tako da ću akcenat staviti na traženje neke inostrane ekipe. U Novom Sadu sam proveo skoro punih godinu dana, trudio se da u svakom trenutku pružim maksimum i pamtiću grad i Vojvodinu kao jedan lep deo karijere – dodao je Ašćerić.

Predsednik kluba Dušan Mijić je ovako prokomentarisao odlazak visokog napadača:
- Sporazumni raskid ugovora s Nikolom Ašćerićem dogovorila je prethodna uprava i tu nismo mogli ništa da promenimo. On je dobio ispisnicu i više nije naš igrač, a sve ostale fudbalere koji su pod ugovorima očekujem da se pojave na prozivci 8. januara sledeće godine.
Sasvim je relano da će Vojvodina nastojati da se za nastavak prvenstvene trke pojača.

- Ima interesantnih igrača za nas. U dogovoru sa trenerom Draganom Ivanovićem pročešljaćemo taj spisak i videti koga bismo voleli da dovedemo, a onda i da li je i koliko je to realno. U svakom slučaju, zasukali smo rukave, radimo punom parom i verujem da će se prvi rezultati svega toga videti u najskorijem vremenu – najavio je Mijić.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Ožegović se vraća u Vošu?