20.12.2016.

Akcija prikupljanja slatkiša - "Slatkiš za mog drugara"


Tradicionalnu novogodišnju humanitarnu akciju Radio-televizije Vojvodine "Slatkiš za mog drugara" organizujemu deseti put u sklopu novogodišnjeg program Radio-televizije Vojvodine

I ove godine ulepšaće predstojeće novogodišnje i božićne praznike mališanima u Sigurnoj dečijoj kući, Svratištu za decu ulice, Onkološkom odeljenju u Dečijoj bolnici i Udruženju osoba sa invaliditetom "Ljubav, vera, nada".

Akcija prikupljanja slatkiša počeće danas postavljanjem korpe u holu Radio Novog Sada (Ignjata Pavlasa 3) i trajaće do kraja godine, kada će prikupljeni pokloni biti podeljeni deci. Ogroman doprinos akciji i ove godine daće verna publika RTV-a i osnovci iz novosadskih škola 'Ivo Lola Ribar', 'Žarko Zrenjanin' i 'Svetozar Marković Toza'.

"Osnovni cilj akcije i ove godine je da dete pokloni slatkiš detetu i da se na taj način širi ideja humanosti i solidarnosti među najmlađim", istakla je Nevena Vrtulek, inicijatorka akcije i novinarka Prvog programa radija RTV-a.

Akcija će u školama trajati do 23. decembra, odnosno do kraja prvog polugodišta. Deca bi trebalo da donesu neki slatkiš po svojoj želji i u skladu sa mogućnostima. Jedini uslov je da slatkiš bude fabrički upakovan. Industrijski zapakovane slatkiše svi ljudi dobre volje mogu da donesu na portirnicu Radio Novog Sada (Ulica Ignjata Pavlasa broj 3, Novi Sad). Sakupljene slatkiše organizatorka akcije Nevena Vrtulek deliće mališanima 31. decembra u okviru novogodišnjeg programa RTV-a.

I ove godine prijatelji akcije biće novosadske poslastičarnice "Vremeplov", "Mocart", "Carigrad" i "Kristina", koje će deci darovati po tortu. Osim toga, u akciji će, kao i prethodne godine, učestovati Udruženje "Todo Tango", koje je 17. decembra u novosadskom dvorcu Eđšeg organizovalo Tango bal, a ulaznica za tu manifestaciju bio je upravo slatkiš.

izvor: rtv.rs