22.11.2016.

Zimske čarolije u NS: Povratak fijakera na ulice posle 50 godina - klizalište na 450 kvadratnih metara


Manifestacije koje će u decembru, januaru i februaru biti održane u Novom Sadu predstavljene su juče u Gradskoj kući
Tokom zime na centralnom gradskom trgu biće održan festival „Novosadski vinter fest”, a Novi Sad će prvi put u svojoj istoriji imati pravi „Christmas Market”, kakav imaju evropske metropole.

Prema rečima direktora Turističke organizacije grada Novog Sada Branislava Kneževića TONS, s turističkom privredom grada, priprema novogodišnje programe koji se mogu pogledati i na stranici „novisad.travel”.

– Interesantno je što ćemo imati dva događaja, „Novosadski vinter fest” i „Ledenu šumu”, i mogu da kažem da je to nešto što nam je nedostajalo – smatra Knežević. – Mislim da na pravi način možemo promovisati Novu godinu i pozovati ljude da dođu i uživaju tokom ovih festivala.

Član Organizacionog odbora „Novosadskog vinter festa” i direktor „Kolor pres grupe” Robert Čoban istakao je da je nedavno, takođe prvi put održani „Oktoberfest” u Novom Sadu, zadao neke standarde na regionalnom nivou, kakvi se mogu videti u Evropi, a koje naš grad uz neke svoje osobenosti može dosegnuti.

– Činjenica da je Novi Sad dobio titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine odlično se uklapa pa će na „Vinter festu” biti zastupljen veliki broj manifestacija koje su vezane za kulturu – rekao je Čoban. – Obradovaćemo mnoge sugrađane – povratkom fijakera na ulice Novog Sada posle 50 godina.

Predstavljena je i manifestacija „Ledena šuma”, koja će prazničnu atmosferu upotpuniti brojnim nastupima muzičkih, umetničkih, pozorišnih i drugih grupa i pojedinaca.

– „Ledena šuma” počela je kao zamisao Udruženja građana „Kvart medija” – ispričala je predstavnica „Ledene šume” Kristina Radenković. – Prvobitno je to trebalo da bude samo kulturno-umetnički program, ali nekom dobrom energijom došlo se do mnogo atraktivnijeg programa pa će se u samom srcu Dunavskog parka naći klizalište na 450 kvadratnih metara, do kojeg se s „Vinter festa” može stići i pomenutim fijakerom.

Najveća atrakcija, po ugledu na evropske prestonice, po njenim rečima, biće staza dužine 250 metara kojom će moći da se kliže oko samog Dunavskog jezera, a najavljeno je i 40 dana besplatne škole klizanja. Biće to devet nedelja zabave za sve generacije.

izvor: dnevnik.rs, foto: youtube.com

"Winter Fest" u Novom Sadu - fijaker u centru, kuvano vino, punč...


Novi Sad dobija dva zimska festivala: Winter fest i Cristmas market u centru - Ledena šuma u Dunavskom parku

Ledena šuma u Dunavskom parku od 15.decembra - Klizalište oko jezera... (VIDEO)