23.11.2016.

Zelenilo za Rumenku i Stepanovićevo


Radnici „Gradskog zelenila“ proteklog vikenda završili su dva projekta ozelenjavanja prostora oko dečijih igrališta u Rumenki i Stepanovićevu

Projekte je finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Podsećamo da se zelene površine u prigradskim naseljima od prošle godine nalaze u Programu redovnog održavanja Javnog komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“.

U Rumenki je novim zelenilom obogaćena površina oko dečijeg igrališta na uglu ulica Cara Lazara i Jovana Jovanovića Zmaja. U okviru pripremnih radova obavljeno je krčenje samonikle vegetacije na površini od 800 m2. Potom je posađeno 59 stabala lišćara, među kojima su najzastupljenije vrste: piramidalni jasen, hrast, celtis, koprivić, sorbus, javor i crvenolisna šljiva.

U Stepanovićevu, oko dečijeg igrališta u ulici Milunke Savić, uklonjeno je samoniklo rastinje na površini od oko 720 m2. Tu površinu sada krase 34 nova stabla lišćara i 6 četinara. Među lišćarima izdvajamo mečiju lesku, ukrasnu šljivu i piramidalni dud, dok su kod četinara zastupljeni močvarni čempres i atlantski kedar.