29.11.2016.

Završetak sportske hale u Petrovaradinu u februaru


U Savetu mesne zajednice Petrovaradin nemaju dilemu – prevashodna želja im je da njihove prostorije postanu mesto okupljanja svih stanovnika

– Verovatno je najveći poduhvat završetak radova na sportskoj hali pored fudbalskog igrališta. Hala je pokrivena, omalterisana, izlivene su tribine i sada su na redu finalni radovi, a plan je da 15. februara bude gotova. Investitor je JP „Poslovni prostor”, a izvođač radova „Best izgradnja” – kaže Dušan Popović za Dnevnik.

Uz napomenu da je u fazi izrada projekat parternog uređenja prostora od Ulice Jurja Križanića, preko Ulice Rade Končara do Šenoine, čime će biti obuhvaćena i izgradnja parkinga i postavljanje rasvete, predsednik Saveta MZ dodaje da je u toku zamena starih, drvenih bandera, novim betonskim, u ulicama Rade Konačara, Vladana Desnice i Patrijarha Rajačića.

– U toku je i rekonstrukcija trotoara u Ulici Pavla Jurišića Šturma dugog oko 400 metara, a završena je i prva faza rekonstrukcije Šenoine ulice, u kojoj je uređen trotoar s obe strane u dužini od 200 metara. Kada radovi budu gotovi, biće to lepo zaokružena stambena četvrt – veli Popović.

Postavljanje dva dečja igrališta, na uglu ulica Čajkovskog i Patrijarha Rajačića i onog u naselju Sadovi, upotpunjeno i trećom teretanom na otvorenom, zaokružuje sliku o učinku na sportsko-rekreativnom polju Petrovaradina.

– Svako ko dođe u naše prostorije da se požali, da zatraži pomoć, iznese predlog, ima opravdanje i valjan razlog zbog čega se tu našao – ističe Popović. – Nama preostaje da svakoga saslušamo i pronađemo put do javnih preduzeća da bi, pre ili kasnije, makar deo planiranog bio ostvaren. Zato želim da naglasim odličnu komunikaciju MZ Petrovaradin s kompletnom gradskom upravom i javnim preduzećima, te da se zahvalim gradonačelniku Milošu Vučeviću na razumevanju za okolna naselja, kojima pridaje potpuno jednak tretman kao i užem gradskom jezgru.

Asfaltiranje puta od 240 metara u Bukovačkom dolu, asfaltiranje oštećenog puta od Ulice breza prema Puckarošu od 150 metara i nasipanje tucanikom puta koji vodi od Karlovačkog druma prema Zanošu dugog 2.100 metara, poslovi su koji će olakšati život stanovnicima tih delova, naročito u zimsko i prolećno vreme kada posle padavina krenu bujice koje uvek oštete kolovoz.

– Još tokom maja postavljena je ulična rasveta u Ulici Račkog u pravcu Alibegovca u dužini od oko 1.000 metara, što je bilo jedna od nebezbednijih trasa. Osim toga, asfaltirana je i ulica Dragutina Šenka, a sledi i izbor izvođača radova na postavljanju svetlosnosaobraćajne signalizacije i razdelnog ostrva na uglu ulica Preradovićeve i Marina Držića. Time će bezbednost učesnika u saobraćaju, a naročito dece koja idu u vrtić „Cvrčak”, biti podignuta na znatno viši nivo – kaže Popović.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo