25.11.2016.

Za primer - Pećinci: Svakoj bebi po 40.000 dinara


Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički i načelnik pećinačke Opštinske uprave Željko Trbović uručili su danas po 40.000 dinara
jednokratnog novčanog dodatka porodicama koje su ove godine dobile novorođenče.

Kako se navodi u saopštenju Opštine, dobrodošlicu vrednu 40.000 dinara dobilo je 67 beba, a prva žena pećinačke opštine kaže da je ovo već tradicionalna mera podrške porodici koju realizuje Opština Pećinci.

"Stari je srpski običaj da se dete dariva kada se rodi i mi se već godinama trudimo da na ovaj način poželimo dobrodošlicu našim novim sugrađanima, a da istovremeno stavimo do znanja roditeljima da nisu sami u odgajanju deteta i da će lokalna samouprava biti tu da pomogne, od samog rođenja deteta, preko školovanja, do zaposlenja", rekla je tom prilikom Kovačević Subotički.

Ovo je druga podela jednokratnog novčanog dodatka u ovoj godini i ovoga puta su 40.000 dinara dobile porodice koje su prijavile novorođenče u periodu od 1. maja do 30. septembra ove godine.

Tokom prve ovogodišnje podele, sredinom maja, dodatak su dobile 52 porodice, a do kraja godine u planu je još jedna podela.

izvor: rtv.rs