15.11.2016.

"Women in IT3" od 24. do 26. novembra u Novom Sadu

Biznisnova - centar za proaktivno poslovanje, sa željom da ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može imati u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke
u Srbiji, od 24. do 26. novembra organizuje treodnevnu konferenciju "Women in IT3".

Rok za prijavu učesnica je 21. novembar.

Prvi deo konferencije biće održan 24. novembra od 18 časova u novootvorenom Startit Centru u Novom Sadu i biće posvećen motivacionim i inspirativnim predavanjima o pozitivnim primerima žena koje su karijeru ostvarile u IT sektoru i o mogućnostima koje ovaj sektor pruža za profesionalni razvoj i smanjenje nezaposlenosti mladih žena u Srbiji, navodi se u pozivu.

Drugi deo konferencije biće posvećen razvoju znanja i veština prijavljenih učesnica u IT oblasti. Radionice će biti organizovane na dve lokacije - 25. novembra od 14 do 20 časova u Startit centru, u ulici Miroslava Antića 2, i 26. novembra od 14 do 20 časova u Američkom kutku, u ulici Petra Drapšina 3.

Konferencija je namenjena studentkinjama, mladim ženama i ženama koje teže da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor.

Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

Učešće je besplatno, uz obaveznu prijavu na mejl adresu biznisnova.org@gmail.com.

Detaljan program konferencije može se pogledati na zvaničnoj Facebook stranici konferencije.

"Women in IT 3" organizuju Biznisnova - centar za proaktivno poslovanje, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Bank a.d. Novi Sad, Startit centar Novi Sad i Američki kutak Novi Sad.

izvor: rtv.rs, agencije