22.11.2016.

U Beogradu lokal od 19 kvadrata - izdat za neverovatnih 35.000 evra!


Licitacija za zakup novih lokala na Kalenić pijaci u Beogradu održana je u ponedeljak, a najveća ponuđena suma bila je za lokal broj 129 koji ima 19 kvadrata
- čak 4,5 miliona dinara ili 35.000 evra za prvi mesec zakupa.

Ponuđena suma važi samo za prvi mesec, dok će se za naredne kirije plaćati po utvrđenom cenovniku pijačnih usluga.

Početna cena za sve kioske na licitaciji je bila 500.000 dinara, a najveće interesovanje je vladalo za lokal broj 129. Prati ga lokal 128, za koji je ponuđena suma od 2,75 miliona, dok je za lokal 123 ponuđeno nešto više od 2,4 miliona.

Kiosk pod brojem 122 je licitiran za 1,22 miliona, a za lokal 127 nije bilo podataka ovog gradskog preduzeća, pišu "Večernje novosti."

Preostalih 25 završenih objekata na ovoj pijaci izdato je po pravu prečeg zakupa, te su njih uzeli prodavci koji su ranije tamo imali kioske.

JKP su, međutim, zabranile da se u pet ponuđenih obejkata prodaje riba, brza hrana ili cveće, a razlog tome je, kako kažu, balans robe i raznovrsnost asortimana na pijaci.

”Do sada je pravom prečeg već izdato 25 lokala korisnicima koji su radili na Kalenić pijaci, a preostalih pet je prvi put u istoriji beogradskih pijaca oglašeno putem javne licitiacije”, kažu iz JKP “Gradske pijace.”

Kaleniću je trenutno potrebna jedna mesara visoke klase, a nepoželjne su ribarnice, cvećare i kiosci brze hrane. Trenutno, po proceni JKP “Gradske pijace” Kalenić prednjači po broju cvećara i ribarnica, pa bi otavranje istih doprinelo neravnomernoj konkurenciji.

izvor: novosti.rs, mondo.rs, agencije