30.11.2016.

Švajcarski Namiks zapošljava 100 softverskih inženjera u Srbiji


Švajcarska softverska agencija Namiks (Namics) najavila je danas da će proširiti poslovanje u Srbiji gde će zaposliti više od 100 softverskih inženjera u naredne četiri godine

Prvobitni plan kompanije bio je otvaranje radnih mesta za 50 inženjera do decembra 2017. godine.

"Nakon dve godine poslovanja odlučili smo da povećamo broj radnih mesta. Na takvu odluku uticali su dobri poslovni rezultati u prethodnoj godini, potražnja na tržištu, uspešna realizacija projekata, ali pre svega kvalitet stučnjaka na koji smo naišli u Srbiji", istakla je direktorka Namiksove kancelarije u Beogradu Ketrin Simon.

Širenje poslovanja Namiksa je u Švajcarsko-srpskoj privrednoj komori ocenjeno kao velika šansa za razvoj softverske industrije u Srbiji.

"Ova investicija dodatno će povezati naša dva tržišta i dokaz je dobre saradnje srpske i švajcarske privrede. To što je jedna vodeća švajcarska softverska agencija kao što je Namiks odlučila ne samo da održi, već i da proširi svoje poslovanje, svedoči o ozbiljnosti Srbije kad je IKT sektor u pitanju", kazala je izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore Ana Grujović.

Namiks zapošljava više od 500 IT stručnjaka u Beogradu, Cirihu, Sent Galenu, Minhenu, Frankfurtu i Hamburgu.

izvor: Beta, foto: wonggy/freedigitalphotos.net