29.11.2016.

Šta bi sve trebalo da radimo tokom sms-flerta


Čini se kako su i muškarci i žene stvorili prilično detaljno mišljenje o tome što je u dopisivanju dozvoljeno
a šta strogo zabranjeno. Istraživanje je sprovela britanska kompanija TalkTalk Mobile na 1.000 ispitanika, a evo šta je saznala:

Više od polovine anketiranih muškaraca otkrilo je kako im je sasvim normalno da prekinu vezu putem SMS poruke, dok 62 odsto žena smatra kako je jedini prihvatljiv način za raskid onaj licem u lice. Takođe, prekomerno korišćenje akronima, pri vrhu je stvari koje ne treba činiti prilikom dopisivanja.

Poruke poput "Nisam siguran/sigurna da li si dobila/o moju zadnju poruku", takođe zauzimaju visoko mesto na listi stvari koje idu neopisivo na živce, jer odavno više ne živimo u vremenu goluba pismonoša. Još jedan greh tekst flerta uključuje identičnu, ponovno poslatu poruku, ukoliko je odgovor izostao.

No, nije sve tako crno. Istraživanje je takođe otkrilo što bi sve trebalo da radimo tokom sms-flerta, ako želimo nekoga da ostavimo zainteresovanim. Brz odgovor svakako je jedna od važnijih stvari, nekoliko sati je ono što bi ispitanici maksimalno čekali. Tu su i poruke za dobro jutro i laku noć te isključivanje telefona tokom sastanka. Pijani SMS-ovi? Radije nemojte.

"Gotovo 70 odsto nas zna nekog s lošim telefonskim manirama, a samo petina ljudi misli da su njihove navike loše i da ih treba promeniti", stoji u zaključku.

izvor: b92.net, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net