22.11.2016.

Srbija do kraja godine dobija još dva mobilna operatora


Rasim Ljajić na Telfor 2016 konferenciji najavio da će Srbija dobiti još dva virtuelna operatora i izneo najnovije podatke o stanju telekomunikacija u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u vladi Republike Srbije najavio je na konferenciji Telfof 2016 da će do kraja godine u Srbiji početi sa radom još dva operatora mobilne telefonije. „Ne plašite se, neće to biti četvrti i peti operator u klasičnom smislu, ali će do kraja godine početi sa radom dva virtuelna mobilna operatora“, najavio je Rasim Ljajić. „To će doprineti daljem jačanju tržišta i njegovom slobodnom formiranju, koje je već sad prilično jednako dostupno za sve koji žele na njemu da posluju“.

Ministar Ljajić nije dalje obrazlagao šta tačno znači virtuelni mobilni operator i o kojim operatorima se radi, pa pretpostavljamo da ćemo o tome više saznati u trenutku kad oba počnu sa radom, kako kažu, do kraja tekuće godine.

U naredne četiri godine svako domaćinstvo u Srbiji trebalo bi da ima pristup brzom internetu što će, ukoliko se taj ambiciozni cilj ostvari, povećati BDP za jedan, odnosno 1,5 odsto, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net