07.11.2016.

Smotra mehanizacije - Grad spremno dočekuje zimsku sezonu


Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije
i oceni pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za obavlјanje poslova iz Programa rada zimske službe. U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada su danas obišli punktove Zimske službe  JKP „Put“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Parking servis“ i JKP „Čistoća“.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić je istakao da su JKP „Put“ i ostala javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad, i da se u skladu sa tim očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni.

-Sednica Operativnog štaba zimske služe Grada Novog Sada održana je u subotu 5. novembra. Prema izveštajima koje smo do sada dobili sva preduzeća su, što se tiče mehanizacije, opreme i lјudstva, pripremlјena i sa velikim iskustvom iz prethodnih godina spremno dočekuju i ovu zimu- rekao je Vladimir Stojković i dodao da situacija na terenu potvrđuje spremnost preduzeća za predstojeću zimsku sezonu.

Kako je rečeno tokom smotre, obezbeđena je dovolјna količina putne soli, 2800 tona i 11 tona magnezijuma za čišćenje mostova, kao i odgovarajući broj dežurnih ekipa koje će raditi na poslovima čišćenja snega i održavanja saobraćajnica.

Rukovodilac Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski rekao je da ta zimska služba na teritoriji grada održava ukupno 800 km saobraćajnica, i to sa 22 radne jedinice angažovane za potrebe posipanja soli i 35 radnih jedinica za čišćenje snega, a u slučaju vanredne situacije biće aktivirani svi kapaciteti zimskih službi na teritoriji Grada Novog Sada.