28.11.2016.

Skriveni izvori stresa zbog kojih se osećate loše


Posao, obaveze i porodični problemi najčešći su izvori stresa kojih smo itekako svesni, ali treba da obratimo pažnju i na one skrivene izvore


1. Ne pazite na ishranu

Često zaboravljamo da psihički stres proizlazi i iz fizičkog stresa, a njega pak uzrokuje loša briga o telu i zdravlju. Jedna od glavnih komponenti dobrog zdravlja je pravilna ishrana. To pre svega znači da morate da raznovrsno da se hranite, ali nemojte zaboraviti i da hranu morate redovno unositi u organizam.

Ne preskačite obroke i ne pokušavajte zdravu hranu da zamenite brzinskim zalogajima bez ikakve nutritivne vrednosti jer ćete tako samo naneti štetu svom fizičkom, ali i psihičkom zdravlju.

2. Previše ste kritični prema sebi

Živimo u kompetitivnom društvu koje nas ponekad natera da sebi nametnemo nerealna očekivanja. Kada ne možemo nešto da ostvarimo, postajemo sami sebi najgori kritičar i neprijatelj. Osećamo se kao da nismo dovoljno dobri, a sve se to događa zbog ciljeva koji ionako zapravo nisu bili naši. Prestanite da kritikujete sami sebe, redovno se prisetite svih svojih kvaliteta i život kreirajte prema sopstvenim željama, a na tuđim.

3. Nemate snage da izbacite toksične prijatelje iz svog života 

Teško je prekinuti odnose zbog kojih se ne osećamo dobro, ali to je bolni rez koji svaka osoba treba da napravi i koji će nam na kraju uneti pozitivu u život. Imate prijatelje koji vas stalno kritikuju, ne vesele se vašoj sreći i podstiču vas na loše odluke? Oni su toksični ljudi koji nemaju šta da rade u vašoj blizini.

izvor: zadovoljna.hr, foto: tiniroma/freedigitalphotos.net

ES!NFO esrbija.info