29.11.2016.

Šarganska osmica u Vojvodini: Pruga izgrađena 1912. godine postaje turistička atrakcija


Projekat bi otvorio i mogućnosti za prekograničnu saradnju sa Mađarskom jer postoji interes da se pruga nastavi do grada Baje

Vojvodina bi mogla da dobije svoju "Šargansku osmicu". Regionalnim prostornim planom Pokrajine predviđena je izgradnja tri muzejsko-turističke pruge, dve u Banatu i jedne na potezu napuštenog železničkog kraka- Sonta-Apatin-Sombor- Bački Breg u dužini od 48,8 kilometara.

Za tu deonicu, Vojvođansko društvo za železnicu uradilo je detaljnu studiju izvodljivosti.

Onaj ko nije iz ovog kraja teško da će primetiti staru prugu, obraslu korovom. Ona neće više koristiti za redovan saobraćaj, ali bi mogla da postane turistička atrakcija. Na taj način bilo bi sačuvano vredno kulturno i industrijsko nasleđe koje propada, poput ovog starog tornja za vodu, na stanici u Bogojevu, još iz vemena parnih lokomotiva.

Studija koju je izradilo Vojvođansko društvo za železnicu, pokazuje da turistički potencijal Gornjeg podunavlja opravdava investiciju.

"Iz cele pruge koja je izgrađena 1912. godine izbija ta patin, taj ambijent koji se vrlo vrednuje u evropskim okvirima. I onda smo došli do toga da ta pruga može biti samoodrživa i isplativa pošto su sve turističko-muzejske pruge Evrope uglavnom samoodržive i isplative, za razliku od klasične železnice", kaže Milan Vučinić iz Vojvođanskog društva za železnicu.

Uzor je čuvena "Šarganska osmica". Godišnje prevezu 80 hiljada putnika i prihoduju 80 miliona dinara. Gradnja te pruge je koštala tadašnjih 434 miliona dinara, odnosno između 10 i 15 miliona evra, za duplo manje kilometara.

Zato je plan da se pronađe privatni partner, uz saradnju sa opštinama i državom na svim nivoima.

"Nadležni sekretarijati će uvek podržavati ovakve projekte, ali insistiramo da se akcenat stavi na eksterno finansiranje, odnosno EU fondove, što će biti slučaj i sa ovim projektom", kaže Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj.

Projekat bi otvorio i mogućnosti za prekograničnu saradnju sa Mađarskom jer postoji interes da se pruga nastavi do grada Baje. Revitalizacija ukinutih pruga jeste trend u zapadnoj Evropi poslednjih 20 godina. Ali u mnogo bogatijim zemljama poput Austrije, Švajcarske i Danske.

izvor: rtv.rs, foto: instagram.com/nsinfo