29.11.2016.

Rasprodaja vojnih objekata, po treći put - jeftinija kasarna u Petrovaradinu


Direkcija za imovinu Srbije po treći put je raspisala oglas za prodaju vojnih objekata

Prodaje se 15 kasarni i vojnih skladišta i to po ceni nižoj od one koju je Poreska uprava odredila kada su oni uvršćeni u mastar-plan Ministarstva odbrane za prodaju viška nepokretnosti.

Razlog za "rasprodaju" kasarni je i taj što u prethodna dva poziva za neke od njih nije bilo zainteresovanih pa se sada pokušava nižom cenom doći do potencijalnog kupca.

Od ponuđenih 15 kasarni i vojnih skladišta, najskuplji je vojni kompleks "Žarko Zrenjanin" u Vršcu. U okviru njega je 40 objekata ukupne površine 14.898 kvadratnih metara, a rasprostire se na 33 hektara i 63 ara. Snižena cena za ceo ovaj kompleks je 3.645.945,72 evra.

Snižena cena za vojno skladište "Pod tvrđavom" u Petrovaradinu, koje ima objekte ukupne površine 1.860 kvadratnih metara i prostire se na jednom hektaru i 93 ara, sada je 972.771,43 evra.

Svi vojni kompleksi koji se prodaju u viđenom stanju mogu se razgledati 6. i 7. decembra od 12 do 13 časova, uz prethodnu najavu obilaska. Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objavljivanja oglasa, odnosno 10. decembar. Postupak otvaranja ponuda sprovešće s komisijski, a kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene kupoprodajne cene.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo