28.11.2016.

Propada skejt-park u Limanskom parku


Limanski skejt-park otvoren je još 2010. godine s ciljem da svi mladi koji voze skejt, bicikl, rolere imaju jedno mesto na kojem će moći da razvijaju svoje veštine...

Grad je izdvojio pozamašnu svotu novca, tačnije 24.584.965 dinara, da bi se park izgradio po najmodernijim standardima, ističući u prvi plan bezbednosne kriterijume.

Iako je u početku smatrano da će skejt-park obogatiti i turističku ponudu grada, posle otvaranja on je prepušten zubu vremena. On je trenutno u stanju kad i oni veštiji vozači izbegavaju da ga koriste.

Predsednik Kluba ekstremnih sportova “FlyHigh” Zoran Mihajlović, poznatiji kao Kiza Skejter, rekao je da je park izgrađen na inicijativu „skejtera” koji su napravili projekat, a Grad ga je potom odobrio.

– Napravili su podlogu, izgradili su skejt-park, a firma koja ga je napravila „Freak divison” je, navodno, trebalo pet godina da ga održava, međutim, nijednom nisu došli to da urade – kazao je Mihajlović za Dnevnik, i upozorio na to da skejt-park propada i da postaje neupotrebljiv.

Po njegovim rečima, u međuvremenu je nadležnost za održavanje skejt-parka dobilo JKP „Lisje”, a firma koja je bila zadužena za izgradnju je u međuvremenu zatvorena.

– U suštini, ovaj naš skejt-park je još i dobar u poređenju s drugima, koji su se zaista raspali do potpune neupotrebljivosti.

Podloga koja se u našem skejt-parku koristi je naručena iz Amerike i stvarno je dobra – objasnio je Mihajlović. – Problem je u tome što sve stoji napolju i te daske koje se nalaze ispod podloge su istrulile.

On je zaključio da se skejt-park zato i mora održavati redovno na godišnjem nivou jer je u fazi kada zaista mora da se renovira inače će se neko povrediti ukoliko nastavi da ga koristi.

Govoreći o renoviranju, Mihajlović je istakao da je za dva meseca, otkako je ono počelo, napravljena jedna sprava i sređen deo piramide, ali da to nije dovoljno.

– Da bih ja kao predsednik Kluba ekstremnih sportova tražio da se nešto popravi, procedura koju treba da prođem je predugačka. Morao bih najpre da idem u mesnu zajednicu Liman da oni pošalju zvaničan dopis u Gradsku kuću, odakle će biti prosleđen dopis u „Lisje”, čija služba bi trebalo da izađe na teren da vidi šta treba da se popravi. To traje predugo – naglasio je Mihajlović.

Po njegovom mišljenju, rešenje je da Grad da Klubu ekstremnih sportova nadležnost da održava skejt-park i da izdvoji budžet za to pa će, kako je rekao, oni sami rganizovati popravke, kao što su i za ovih pet godina sami skupljali novac za njih.

Iz JKP „Lisje” kažu da se rekonstrukcija radi, i to po fazama, na osnovu naloga izdatog od JP „Zavod za izgradnju grada”, koje istovremeno obavlja i poslove stručnog nadzora, i ugovora sklopljenog s Gradskom upravom za komunalne poslove. Završetak radova, po njihovim rečima, može se očekivati u toku 2017. godine.

izvor: dnevnik.rs, foto: youtube.com

POPULARNO