23.11.2016.

"Promenada” - Novi tržni centar pored Spensa i stadiona: Najveći u Srbiji, posao za 1.500 radnika, zeleni krov...


Očekuje se da u novoizgrađenom objektu površine 150.000 kvadrata bude zaposleno 1.500 radnika


U toku je izbor urbanističkog projekta za tržni centar na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevar cara Lazara, koji će poneti ime „Promenada”, kako je odlučio investitor projekta vrednog oko stotinu miliona evra, kompanija južnoafričkog investicionog fonda „Nepi” – kazao je menadžer Nemanja Savčić, prenosi dnevnik.rs.

Novi šoping-centar biće izgrađen na mestu gde su se bili teniski tereni, između zgrade SPC „Vojvodina”, stadiona „Karađorđe” i tržnog centra „Merkator”.

– Investitor namerava da „Promenada” postane zaštitni znak grada zbog sofisticarne i minimalističke arhitekture šoping-centra jer će dominirati moderno izgrađeni spratovi puni prirodnog svetla – naveo je Savčić.

Očekuje se da u novoizgrađenom objektu površine 150.000 kvadrata bude zaposleno 1.500 radnika i izgrađeno 2.300 parking - mesta unutar šoping-centra.

Kompanija „Nepi” je lider u Rumuniji, gde posluje s više od 50 tržnih centara, zatim u Slovačkoj i Češkoj. Nedavno je kupila tržni centar „Arena” u Hrvatskoj, lane je postala vlasnik tržnog centra u Kragujevcu, a nedavno je pazarila i plac u Kruševcu. U našem gradu u aprilu ove godine platila je parcelu više od 3,7 milijarde dinara, što je najskuplja parcela do sada plaćena u Novom Sadu.

Po rečima menadžera „Nepija” Savčića, očekuje se da neimari uđu na parcelu u prvoj četvrtini 2017. godine, a do tada se „Nepi” nada da će ishodovati građevinsku dozvolu i izabrati izvođača radova.

– Objekat šoping-centra biće najveći u Srbiji i jedan od najvećih u regionu – kazao je Savčić. – Ukupna površina objekta iznosiće 150.000 kvadratnih metara, od kojih će trećina biti dostupna zakupcima lokala. Prizemlje i prvi sprat šoping-centra biće namenjeni za modne brendove, domaće i strane. Na gornjim spratovima „Promenade” biće više objekata za zabavu, među njima bioskop s nasavremenijom opremom, kuglana, sala za bilijar i megamarket za svakodnevne potrebe lokalnog stanovništva. Jedna od glavnih atrakcija i novina u gradnji biće takozvani zeleni krov površine od 10.000 kvadrata, s kojeg će se pružati pogled na Petrovaradinsku tvrđavu i Dunav, i nuditi rekreativni sadržaji i terene za više vrsta sportova. Naravno, posetioci će na zelenom krovu moći da uživaju i u baštama kafića.

izvor: dnevnik.rs, foto: youtube.com