28.11.2016.

Premijera Večitog mladoženje 5. decembra u SNP-u


Premijera dramskog komada Večiti mladoženja, u režiji Darijana Mihajlovića, biće održana u ponedeljak, 5. decembra na sceni "Pera Dobrinović" u 19.30h

Ovaj pozorišni komad je rađen po motivima istoimenog romana Jakova Ignjatovića, a korišćene su dramatizacije Fiškal galantom Petra Grujičića i Večiti mladoženja Petra S. Petrovića Pecije, zanimljivog je podnaslova The Legend of Bachelor Shamika Kiric.

U osnovi, to je gastarbajterska poema o familiji Kirić koja živi u Teksasu osamdesetih godina - o prvoj generaciji koja je sticala, drugoj koja nasleđuje ali ne nastavlja istim putem i na isti način. Adaptaciju i režiju potpisuje Darijan Mihajlović, dramaturg je Petar Grujičić, scenografiju je uradila Marija Kalabić, kostime je kreirala Ivana Vasić, kompozitor je gost iz Nemačke Sir Henry, koreograf Ista Stepanov, za scenske borbe je zadužen Dejan Karlečik, a asistent reditelja je Nikola Končarević.

U ulogama se pojavljuju: Marko Savić kao Šamika Kirić, večiti mladoženja, Milovan Filipović kao Pera Kirić, Novak Bilbija kao Sofra Kirić, bogati trgovac, Gordana Đurđević Dimić kao Soka Kirić, Sofrina žena, Lena Bogdanović kao Katica Kirić, Dušan Jakišić kao Čamča, Miroslav Fabri kao Polaček, Jovana Stipić kao Lujza Polaček, Aleksandra Pleskonjić Ilić kao Misiz Polaček Krauz, Zoran Bogdanov kao Judžin Polaček i Pop, Lidija Stevanović kao Sokolovićka, Milica Grujičić kao Juca Sokolović, Tijana Maksimović kao Krečarka, Mia Simonović kao Anica, Krečarkina kćerka, Mihajlo Pleskonjić kao Nestor Profit, Dragan Kojić kao Kapetan, Pepi i Advokat i Daniel Jovančević kao Mile.

Reprize Večitog mladoženje su 7, 13. i 20. decembra.

izvor: 021.rs, foto: instagram.com/nsinfo