Potvrđeno imenovanje ulica i prolaza - Plato Vujadina Boškova, Prolaz Pekinške patke...


Skupštinska komisija za davanje imena ulica potvrdila je ranije usvojene predloge o nazivima više ulica u Novom Sadu

Ovi predlozi su prihvaćeni još u januaru ove godine, ali su u međuvremenu bili izbori, nakon kojih je imenovan novi saziv komisije, pa je predloge trebalo ponovo usvojiti kako bi se našli pred odbornicima.

Tako će Ulica Sajlovo 30 dobiti ime po pilotu potpukovniku Milenku Pavloviću, komandantu 204. Lovačkog puka, koji je poginuo braneći okolinu Valjeva od NATO bombardera 1999. godine. Dve ulice u Sremskoj Kamenici koje do sada nisu imale ime zvaće se Ulica dudova i Ulica vinska, a u Ledincima jedna ulica će biti nazvana po osmogodišnjoj devojčici Mariji Jovanović koja je ubijena 2010. godine.

Prolaz između Poštanske i Jevrejske ulice dobiće naziv Prolaz Pekinške patke po tom novosadskom bendu, a prolaz koji povezuje Zmaj Jovinu i Ilije Ognjanovića po glumcu Ivanu Hajtlu.

Plato ispred Spensa, između stadiona Karađorđe i ulica Dimitrija Tucovića i Maksima Gorkog, ubuduće će nositi naziv Vujadin Boškov po proslavljenom igraču FK Vojvodina, reprezentativcu i fudbalskom treneru.

Na sednici su, na zahtev Službe za katastar nepokretnosti, utvrđeni i produžeci ulica Kapetana Berića, Gorana Maletića i Lenke Dunđerski.

izvor: 021.rs, agencije

POPULARNO