09.11.2016.

Portir na autobuskoj stanici u Novom Sadu našao i vratio vlasniku 11.000 evra


Portir na Međumesnoj autobuskoj stanici u Novom Sadu Milan Majstorović u utorak uveče je našao i potom vratio torbicu sa 11.000 evra i dokumentima putniku koji ju je izgubio

Ovaj radnik GSP-a koji već 35 godina radi kao portir na MAS-u kaže za 021.rs da nije prvi put da nalazi novac i dokumenta koje putnici zaborave, ali da je prvi put da se radi o tako velikoj sumi.

O samom događaju od utorka uveče Majstorović kaže da je stariji gospodin kupovao kartu i tada zaboravio torbicu sa novcem, dokumentima i mobilnim telefonom. On je primetio torbicu i kada ju je otvorio video je novac, a potom je sa drugim kolegama pokušao da dođe do vlasnika.

"Mobilni telefon je imao memorisan hrvatski broj pod imenom "Ćerka". Ispostavilo se da je u pitanju ćerka tog putnika koja živi u Zagrebu, a kojoj smo objasnili šta se desilo, pa je ona dobila oca na broj telefona u Srbiji. Kad je došao na šalter, kažem mu "Šta je čiča?" i izvadim samo mobilni telefon. A onda sam se nasmejao, zagrlio ga i dao mu torbicu sa novcem i dokumentima", kaže portir MAS-a za 021.rs.

On dodaje i da je od vlasnika dobio 900 dinara kao nagradu, ali da mu novac nije važan.

"Imam ćerku, a moja najveća želja je da se ona zaposli i da dobijem unuka. A znate kako se kaže "Tuđa muka ne hrani unuka". Mogao sam uzeti taj novac i da nikome ne kažem, ali šta će mi to", priča Majstorović.

U GSP su za 021.rs podsetili i da ovo nije prvi put da njihovi zaposleni pronalaze veće sume novca a potom ih vraćaju vlasnicima. Kako nam je kazao Majstorović, firma ga je častila tako što mu je danas dala slobodan dan, a da li će dobiti još neku nagradu u GSP-u nisu hteli da komentarišu.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija