18.11.2016.

Pooštrene kontrole - Zamrznuto meso iz 1982. ne može u Srbiju


Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane "dubinske kontrole"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da su preduzete sve mere kako zamrznuto meso iz 1982. godine za koji je Uprava carina saopštila da je stiglo u luku Bar u Crnoj Gori ne bi stiglo na tržište Srbije.

"Učinićemo sve, ukoliko nešto ovako postoji na prostoru Crne Gore da ne može da dođe na prostor Srbije i da bude stavljeno u promet. Ako neko čak pokuša da ga prokrijumčari mi ćemo reagovati", rekao je Nedimović i dodao da su kontrole pooštrene.

Uprava carina sinoć je saopštila da je dobila obaveštenje da je u luku Bar stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine i da je svim carinarnicama naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole, sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu. Na graničnim prelazima prolazak tovara mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju.

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane "dubinske kontrole".

izvor: Beta, agencije, foto: ilustracija

Našli meso iz 1982! Preuzete sve mere da ne stigne na tržište Srbije