12.11.2016.

Policajac nagradu poklonio bolesnoj deci


 Želeo sam da dam primer drugima da i oni pomognu koliko mogu

Policajac Predrag Jovanović (46) iz Policijske stanice u Šajkašu, novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara, dobijenu od opštine za izuzetne rezultate u oblasti bezbednosti, poklonio je lokalnom Udruženju građana "Sve što mogu da uradim", za lečenje bolesne dece i pomoć ugroženima.

Raduje ga kaže, što je bio u prilici da učini dobro delo. "Još kad sam saznao da ću biti predložen za nagradu povodom dana opštine Titel, razmišljao sam da novčani deo poklonim. Nisam se mnogo dvoumio, namenio sam je udruženju koje pomaže deci sa posebnim potrebama", kaže policajac za Novosti.

"Ovo je samo mali znak pažnje. Znam da suma nije velika, ali verujem da će koliko-toliko pomoći. Želeo sam da dam primer drugima da i oni pomognu koliko mogu", dodaje Jovanović.

Jovanovićev je na službi od 1993. godine, a njegove kolege kažu da iako nikome od njih nije govorio o svojim namerama, nisu bili mnogo iznenađeni kada je na prekjučerašnjoj dodeli nagrada saopštio da se odriče novčane nagrade.

Zorica Andrejević, predsednica UG "Sve što mogu da uradim", sa zadovoljstvom kaže da će nagrada biti prosleđena u prave ruke.

"Od njega se takav gest mogao očekivati. Svima je dao primer kako treba da brinemo jedni o drugima. Za posvećenost poslu Jovanović je za Dan policije dobio zahvalnicu od ministra",  kaže Miroslav Petrović, komandir Policijske stanice u Šajkašu.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija

ES!NFO esrbija.info