15.11.2016.

Pojačava se kontrola vozila u pešačkoj zoni - Nestali stubići u Miletićevoj


Inspekcije i saobraćajna policija će pojačati kontrolu u pešačkoj zoni nakon što su nestali stubići u Miletićevoj ulici
koji su sprečavali ulazak vozila, saznaje 021.rs.

U dopisu Gradske kuće, koja je odgovorila na pitanja 021.rs šta će se preduzeti da se spreči nedozvoljeni ulazak vozila u pešačku zonu jer su u Miletićevoj ulici uklonjeni stubići, navedeno je i da će oni uskoro ponovo biti postavljeni.

"Izlaskom na teren saobraćajnog inspektora za kontrolu puteva Grada Novog Sada 4. novembra, konstatovano je da na uglu Miletićeve i Grčkoškolske ulice nedostaju četiri stubića koja štite pešačku zonu od ulaska motornih vozila. Saobraćajni inspektor je pokrenuo upravni postupak postavljanja stubića na navedenoj lokaciji, odnosno dat je nalog "Zavodu za izgradnju grada" da se isti postave i vrate u tehnički ispravno stanje. Pešačka zona će se intezivnije kontrolisati od strane saobraćajne policije i saobraćajne inspekcije, do postavljanja stubića, a sve u svrhu bezbednijeg kretanja pešaka", naveo je glavni saobraćajni ispektor Siniša Vujinović.

Podsetimo da je u pešačku zonu u centru grada od početka osamdesetih godina prošlog veka dozvoljen ulazak samo hitnim službama (policiji, vatrogascima, hitnoj pomoći i vozilima javnih preduzeća), stanarima i vozilima koja koriste gradonačelnik i Gradsko veće, dok dostavna vozila imaju pravo da uđu u kratkom periodu u ranim jutarnjim časovima.

Tokom devedesetih godina je bilo puno slučajeva neovlašćenog ulaska. Takođe, iako je pre desetak godina urađena velika revizija dozvola kada je uveden novi elektronski sistem sa rampom i posebnim čip karticama, i dalje u pešačku zonu umeju da uđu i oni koji imaju falsifikovane kartice ili su ih dobili iako na to nemaju pravo. Uz to, dešava se i da bahati pojedinci zaobilaze rampe i stubiće ili ih izvale iz asfalta, uklone i onda slobodno prolaze.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija, instagram.com/nsinfo