30.11.2016.

Počinje izgradnja - raščišćavanjem stare lokacije na Mišeluku: Nova zgrada RTV 2019. godine


Maketa nove zgrade Radio-televizije Vojvodine predstavljena je u holu Studija M
najavivši dugoočekivan početak izgradnje ovog objekta, u okviru svečanog obeležavanja 69. rođendana Javne medijske ustanove. Generalni direktor JMU RTV-a dr Miodrag Koprivica najavio je da će zgrada biti završena 2019. godine.

- Pred vama je maketa nove zgrade RTV-a, koja je idejno rešenje Riste Dobrijevića i Dragoljuba Kujevića. Sada krećemo s raščišćavanjem stare lokacije na Mišeluku, a negde u maju bi počela izgradnja nove zgrade. Znači za dve do dve i po godine će naše kolege imati optimalne uslove rada u jednom novom objektu - najavio je dr Miodrag Koprivica i pozvao građane da pogledaju maketu „njihove zgrade” koja će biti izložena u Studiju M.

- Vlada Republike Srbije upravo je predložila u budžetu za ovu godinu 400 miliona dinara za prvu fazu ovog projekta, a to očekujemo i od Pokrajinske vlade. Sada sa stopostotnom sigurnošću mogu da kažem da ćemo za dve godine ući u novi objekat. Vlada i grad Novi Sad su prepoznali ovu potrebu i zajedničkim naporom je ostvaruju - napomenuo je dr Koprivica, dodajući da su se u toku ovih sedam decenija menjali ljudi, tehnike, statusi ove ustanove, pa i države, ali je Radio-televizija Vojvodine opstajala oko misije da informiše, zabavi i edukuje građane Vojvodine, te da proizvodi program na 7 medijskih platformi i na 13 jezika.

Razvoj RTV-a, kako napominje dr Miodrag Koprivica, prekinut je 1999. godine na dan bombardovanja NATO avijacije, kada su izgubili 23.000 kvadrata poslovnog i studijskog prostora. Nova zgrada će biti izgrađena na staroj lokaciji na Mišeluku, imaće 17.530 kvadratnih metara, sa pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija. Osim toga, imaće i sve potrebnee tehničko-tehnološke prateće prostore.

izvor: dnevnik.rs, agencije