28.11.2016.

Počeli radovi u Dunavskom parku - postavlja se "Ledena šuma", otvaranje 15.decembra


„Ledena šuma” počinje 15. decembra i trajaće do 15. februara, a ulaz od 150 dinara naplaćivaće se isključivo za ulazak na ledenu površinu

U Dunavskom parku počele su pripreme za manifestaciju „Ledena šuma”, odnosno, postavlja se platforma za buduće klizalište, dok se pored gradi i platforma na kojoj će se odvijati umetnički program, kaže portparol organizatora manifestacije, Udruženja „Kvart medija“ Dušica Ljubojević.

Koncerti, predstave, nastupi didžejeva i tematske radionice, koji će se održavati na ovoj platformi, biće namenjeni svim posetiocima Dunavskog parka, dok je klizalište, kako kaže Ljubojevićeva, prepušteno privatnom preduzeću koje će održavati stazu, držati besplatnu školu klizanja i obezbediti potrebno osoblje.

U poslednje vreme u javnosti se povela polemika o načinu na koji je omogućeno da se u Dunavskom parku, koji je spomenik prirode, održi ovakva zimska manifestacija. Po rečima Dušice Ljubojević, organizatori su vodili računa o toj činjenici i platforme koje se postavljaju neće oštetiti podlogu.

– Manifestacija „Ledena šuma”, čiji je nosilac Udruženje „Kvart medija“, proglašena je manifestacijom od značaja za grad Novi Sad. Na taj način Dunavski park je odabran kao lokacija kako bi se oživeo i u zimskim danima – kazala je Dušica Ljubojević i dodala da je Grad podržao „Ledenu šumu” i novčano pomogao organizaciju kulturno-umetničkog programa koji predstavlja ključnu ponudu manifestacije.

– „Ledena šuma” je prvobitno i koncipirana kao kulturno-umetničko-zabavni program, koji je radi veće atraktivnosti nadograđen klizalištem i stazom za klizanje koja se prvi put postavlja u našoj zemlji. Novi Sad je poznat kao grad muzičkih manifestacija, ali se one organizuju leti. „Kvart medija“ je uvidela nedostatak ovakvih sadržaja u zimskom periodu i osmislila projekat koji će upotpuniti turističku ponudu grada cele godine – navela je Dušica Ljubojević iz „Kvart medija“.


Buduće klizalište, po Dušičinim rečima, sastojaće se iz dva dela: centralnog natkrivenog pravougaonog klizališta dužine 30 i širine 15 metara i staze kojom će moći da se kliže oko jezera u parku, a koja će biti duga 250 i široka tri metra.

„Ledena šuma” počinje 15. decembra i trajaće do 15. februara, a ulaz od 150 dinara naplaćivaće se isključivo za ulazak na ledenu površinu, dok je najam klizaljki 100 dinara. Organizatori kažu i da su za šest velikih praznika u ova dva meseca pripremili bogat kulturni i zabavni program.

izvor: dnevnik.rs, foto: youtube.com

Novi Sad dobija dva zimska festivala: Winter fest i Christmas market u centru - Ledena šuma u Dunavskom parku