16.11.2016.

Plan za novo lice novosadskog kampusa - 10 novih i nadogradnja postojećih objekata


Planom detaljne regulacije kampusa Univerziteta u Novom Sadu predviđena je izgradnja deset novih i nadogradnja postojećih objekata

Osim Naučno-tehnološkog parka, investiciju vrednu 12,6 miliona evra, predviđena je gradnja i Naučnog instituta, doma za naučno-nastavne radnike, ugostiteljskog objekta, ali i studentski kulturni centar.

Kao poseban problem istaknut je nedostatak parking prostora, zbog čega je predviđena javna garaža od 250 mesta u blizini Ekonomskog fakulteta. Takođe, planira se i izgradnja 300 uličnih parking mesta, kao i podzemna garaža kapaciteta oko 650 parking mesta kod Đačkog igrališta.

Planom regulacije predviđena je i izgradnja objekata Mašinskog fakulteta, Departmana za građevinarstvo, objekat Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, objekat Prirodno-matematičkog fakulteta, objekat Naučnog instituta između Đačkog igrališta i staklenika PMF-a i objekat Poljoprivrednog fakulteta.

Mala menza će biti srušena, a na njenom mestu biće izgrađena trospratnica Studentskog kulturnog centra. U blizini Đačkog igrališta niknuće još jedan ugostiteljski objekat, dok će na Bulevaru cara Lazara biti izgrađen "Apart hotel" - Dom za mlade nastavno-naučne radnike, a odmah do njega i poslovni objekat sa društvenim centrom studenata.

Planirane su i dogradnje Ekonomskog i Filozofskog fakulteta, FTN-a i studentskih domova "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović".

Podsećamo da je pre mesec dana potpisan ugovor o saradnji između pokrajine i grada, te da je rebalansom budžeta izdvojeno 95 miliona dinara za uređenje Kampusa.

Plan detaljne regulacije je na javnom uvidu do 9. decembra, do kada ga građani mogu pogledati na sajtu Zavoda za urbanizam grada ovde.

izvor: 021.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo

ES!NFO esrbija.info