17.11.2016.

OK Vojvodina u četvrtfinalu Kupa


Borac – Vojvodina NS seme 1:3 (25:18, 22:25, 17:25, 15:25)

Odbojkaši Vojvodine NS seme plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u osmini finala savladali ekipu Borca 3:1 (18:25, 25:22, 25:17, 25:15). Novosađani su tako ostvarili ono zbog čega su i otišli u Pančevo, ali je put do cilja bio teži nego što to rezultat govori. Skoro cela dva seta trebalo je pulenima trenera Osmankača da dođu do prepoznatljive igre, ali kada su to uspeli, protivnik je postao lak plen.

No, Starčevci su mnogo bolje ušli u ovaj duel, bili su motivisani, igrali su bez pritiska, a iskustvo im je pomoglo da maksimalno koriste svaku grešku Vojvodine. Egal igra u prvom setu trajala je do 5:5, kada su sa dve greške u napadu Novosađani poklonili domaćinu prvu prednost od dva poena (7:5). Ekipi Borca to je dalo krila, dok gosti nikako nisu mogli da se vrate u pravi ritam. Domaćin je ubedljivo dobio ovaj deo susreta – 25:18.

Zanimljivo je da je od starta meča trener Osmakankač šansu da mestu dizača ukazao mlađanom Todoroviću i kako je meč odmicao takav potez sve više je donosio rezultat na terenu. U nastavku su se Novosađani podigli, poveli su već na početku drugog seta, ali su Starčevci, na krilima dobijenog prvog seta, i dalje napadali. Dobar blok i napad omogućili su prvotimcima Vojvodine da čuvaju vođstvo, izdržali su pritisak i izjednačili na 1:1. Nakon ovoga kao da je Novosađanima pao teret sa leđa, te su se u naredna dva seta maksimalno razigrali i ubedljivo dobili domaćina. Kapiten Borislav Petrović sjajno je predvodio saigrače, a na kraju je bio i najbolji pojedinac meča sa 18 poena (10 iz napada, 8 blokova). Pratili su ga Premović sa 16 i Kujundžić sa 15.

izvor, foto: okvojvodina.org