17.11.2016.

Novo naselje: Napušteno gradilište bazena kao iz horor filma - uskoro rušenje


Kraj za "bazen" na Novom naselju - počinje nasipanje 4.000 kubika zemlje


Novosađani koji žive na Satelitu i Novom naselju godinama strahuju za bezbednost dece koja na putu od škole prolaze pored napuštenog gradilišta bazena
koje nije adekvatno osvetljeno i ograđeno, a dom je i za mnoge životinje.

Ako negde u Novom Sadu želite da snimate horor film to bi trebalo da učinite upravo ovde, kažu pojedini stanari Satelita i Novog Naselja koji prolaze pored napuštenog objekta na Bulevaru Jovana Dučića.

"Čak i mi stariji se ovde ne osećamo bezbedno zato što je ovo naizgled ograđen prostor, a ustvari nije, zapušten je. To je idealno mesto za okupljanje i pasa lutalica ", kaže Stevan M. za RTV.

Da roditelji dolaze po svoju decu molba je nastavnika i učitelja osnovne škole "Miloš Crnjanski", koji se takođe boje za svoje đake, čija radoznalost ne zna za moguće posledice.

"I sama sam videla da su deca uspela su nekako da pređu žicu i da se kreću po tome neobezbeđenom i neočišćenom terenu", kaže nastavnica u OŠ "Miloš Crnjanski".

U građevinskoj inspekciji kažu da je objekat menjao vlasnike, i da oni tek sada imaju sredstva za rešenje tog problema, jer su krajem prošle godine konkurisali za dobijanje budžetskih sredstva za rušenje nelegalno izgrađenih objekata. Taj objekat im je primaran, jer kako kaže glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov, dobijali su pritužbe od građana zbog zmija, komaraca i žaba.

Uklanjanje započetih radova na parceli biće delimično, jer nemaju dovoljno sredstava. Da bi se sve rešilo potrebna su sredstva koja Grad odvoji u toku tri godine za bespravno izgrađene objekte. Rušenje tog nelegalnog objekta zakazano je za sredu, 23. novembar u 9 časova.

izvor: rtv.rs, foto: instagram.com/nsinfo

Kraj za "bazen" na Novom naselju - počinje nasipanje 4.000 kubika zemlje