18.11.2016.

Novi Sad izdvaja najviše novca za zapošljavanje - 110 miliona za programe


Sajam zapošljavanja, 21. po redu, održan je na Spensu, a na njemu je 21.108 Novosađana, koliko ih je na evidenciji nezaposlenih, imalo na raspolaganju više od hiljadu i po slobodnih radnih mesta iz raznih struka
Po statistikama Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Novog Sada, koji su ujedno i organizatori tog događaja, nakon svakog Sajma trećina posetilaca u roku od tri do šest meseci, pronađe posao.

– Grad je ove godine izdvojio 110 miliona dinara za programe zapošljavanja, i mi smo lokalna samouprava koja ubedljivo najviše izdvaja u te svrhe – rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević na otvaranju 21. sajma zapošljavanja. – To pokazuju i brojke: prošle godine u ovo vreme u Novom Sadu je bilo oko 27.000 nezaposlenih, a na današnji dan u našem gradu ih ima 21.000. Pripremamo nove programe za sledeću godinu, a pošto je Novi Sad poneo dve važne titule, Evropske prestonice kulture 2021. i Omladinske prestonica Evrope 2019, nastojaćemo da podržimo kreativne industrije i start-ap kompanije.

Zainteresovani sugrađani na raspolaganju su imali slobodna radna mesta u medicinskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, pravnoj, elektrotehničkoj, mašinskoj, saobraćajnoj, grafičkoj i tekstilnoj struci. Najveću šansu da pronađu posao imali su radnici u proizvodnji, prodavci, medicinske sestre, fizički radnici, vozači, administrativni radnici i magacioneri, ali i informatičari, stručnjaci za bezbednost i zdravlje na radu, savetnici u osiguranju, komercijalisti.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo

ES!NFO esrbija.info