12.11.2016.

Novi bulevar na Klisi u dve faze - novi most blizanac na kanalu


U drugoj fazi, u 2018. godini biće biće izgrađeni novi most-blizanac na kanalu DTD

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević ocenio je za Dnevnik radni sastanak u Pokrajinskoj vladi, koji je u sredu predsednik pokrajinske administracije Igor Mirović imao s direktorom Javnog preduzeća „Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom i gradonačelnikom Grada Novog Sada Milošem Vučevićem kao veoma važan. Tema tog sastanka je bila dogovor o realizaciji velikih zajedničkih projekata države, Pokrajine i Grada Novog Sada.

– To je kontinuitet saradnje Republike, Pokrajine i Grada Novog Sada – kazao je Kovačević. – Mi smo već potpisali protokol s Gradom Novim Sadom o učestvovanju u zajedničkim projektima koji su delegirali predsednik Mirović i gradonačelnik Vučević. Srazmerno dogovoru, u realizaciji tih projekta će učestvovati i Republika Srbija.

Koje deonice državnog puta su bile označene kao prioritet za Vojvodinu i Grad Novi Sad?

– Pre svega Sentandrejski put u Novom Sadu. Taj projekat je bio delegiran i na zajedničkoj sednici Republičke i Pokrajinske vlade u Novom Sadu jer ćemo ga zajedno realizovati. Republika učestvuje u projektu s 50 odsto novca, a Pokrajina i Grad Novi Sad sa po 25 odsto. Sentandrejski put je ulaz u Novi Sad od Rimskih šančeva kroz Klisu i Slanu baru preko mosta na kanalu Dunav–Tisa–Dunav ka centru grada i veoma je opterećen. Put će se graditi u dve faze. Prva obuhvata deonicu od Primorske ulice do Velebitske i duga je 1,4 kilometar, a imaće četiri kolovozne trake, biciklističku stazu, režijsku traku i trotoar. Za taj deo puta Grad Novi Sad je već rešio pitanja koja se tiču imovinskopravnih odnosa, treba još da se inovira projektna dokumentacija, zatim sledeće godine može da se krene u realizaciju te faze projekta. U drugoj fazi, u 2018. godini biće biće izgrađeni novi most-blizanac na kanalu DTD, a potom u 2019. godini i rekonstruisan postojeći most. U toku 2018. Godine biće izgrađena i deonica Sentandrejskog puta od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

Fruškogorski koridor brza saobraćajnica - tunel dug 3.470 metara, novi most - Kinezi i Turci zainteresovani