02.11.2016.

Nova novogodišnja rasveta - ukrašavaće se i ulice van centra


Najveća novina će biti ukrašavanje Bulevara oslobođenja čija stabla će dobiti svetleće ukrase u beloj boji, tačnije 400 takvih dekorativnih elemenata

Grad je pokrenuo postupak nabavke novih ukrasa za novogodišnje kićenje Novog Sada vredno nekoliko miliona dinara, saznaje 021.

Pored nove rasvete, biće kupljena i određena količina dodatne opreme kojom će se zameniti stara rasveta koja se pokvarila u prethodnom periodu.


Ono što je zanimljivo kod ovogodišnje nabavke je to da su nadležni odlučili da se ukrase i osvetle pojedine lokacije van užeg centra grada. Tako se nabavlja rasveta za raskrsnicu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara kod "Merkatora", a još 48 svetlosnih elementa će biti postavljeno na nekoliko kružnih rasrsnica u gradu.

Zavod za izgradnju grada kupuje i opremu za Jevrejsku ulicu, tačnije 18 svetlećih ukrasa za stubove javne rasvete.

Ipak najveća novina će biti ukrašavanje Bulevara oslobođenja čija stabla će dobiti svetleće ukrase u beloj boji, tačnije 400 takvih dekorativnih elemenata.

Novogodišnja rasveta u Zmaj Jovinoj ulici će biti dopunjena i sa motivom Novog Sada - stilizovanom golubicom, i ona će biti postavljena između fasada zgrada. Uz nju će ići i posebna svetlosna zavesa.

ZIG za potrebe Grada kupuje i lampice za Gradsku kuću, kao i svetlećeg Deda Mraza sa sankama za Trg republike. Predviđena je i nabavka 160 metara svetlećih creva kao dopuna postojeće rasvete.

Tender za nabavku novogodišnje rasvete je otvoren do 1. decembra, i ako sve prođe u zakonskim rokovima, nova rasveta se može očekivati na vreme, odnosno do početka božićnih i novogodišnjih praznika.

izvor: 021.rs, foto: arhiva, instagram.com/nsinfo

ES!NFO esrbija.info