17.11.2016.

Našli meso iz 1982! Preuzete sve mere da ne stigne na tržište Srbije


Uprava carina Srbije saopštila je da je danas dobila obaveštenje da je u luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine i da su preuzete sve mere da ne stigne na tržište Srbije

Svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu, navodi se u saopštenju.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju.

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane ''dubinske kontrole''.

Uprava carina je navela da će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana,

"O postojanju navedenog tovara obavešteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije Srbije", navodi se u saopštenju.

izvor: Beta, agencije, foto: ilustracija

Pooštrene kontrole - Zamrznuto meso iz 1982. ne može u Srbiju


U Srbiji meso i iz Južne Amerike - otkrivena govedina stara 10 godina

ES!NFO esrbija.info