25.11.2016.

Najveća greška koju možete učiniti tokom seksa


Poznato je da muškarci mnogo češće doživljavaju vrhunac u krevetu od žena
Ipak, dešava se da žene u svojim dvadesetim godinama čak i ne dožive orgazam. Da li je to razlog da žena glumi zadovoljstvo pred svojim partnerom?

Ukoliko niste među 20 odsto srećnica koje dožive vrtoglav uragan, onda će biti potrebno dosta vremena i truda da budete zadovoljene u krevetu. Ako se ubrajate u preostalih 80 odsto dama i pritom ste na početku veze ili je u pitanju čak veza za jednu noć, vrlo je verovatno da ćete iscenirati orgazam.

Ukoliko je reč o vezi na jednu noć i želite da poštedite sebe objašnjavanja sa osobom sa kojim ne želite ništa ozbiljnije, onda ste opravdali svoje pretvaranje. U tome nema ništa loše, ali ukoliko je veza na duže staze, time ne činite uslugu nikome.

Stariji prijatelji će vas posavetovati da nikako ne glumite pred muškarem i zaista će biti u pravu, jer vam lažni orgazam neće rešiti problem. Čak i onda kada vaš partner daje sve od sebe, desiće se da neće uspeti u svojoj misiji. Možda ste previše umorni. Šta god da je razlog najbolje je da priznate istinu. I da, za to je potrebno hrabrosti. Priznanje može da izazove i poniženje i stid, ali i da pokvari raspoloženje. Ipak, nema razloga da se osećate neprijatno zbog toga.

Lažan orgazam vodiće do još jednog lažnog, pa vam partner nikada neće pružiti zadovoljstvo koje zaslužujete, jer će misliti da sve vreme radi pravu stvar. Ako se pretvarate za vreme svakog seksualnog odnosa, to će prećutno značiti da svaki odnos obavezno mora da se završi „vrhuncem“, što će loše uticati na vaš odnos. I u seksu bez orgazma može jednako dobro da se uživa.

Ukoliko orgazam svaki put postavljate za cilj može stvoriti dodatni pritisak i upropastiti zabavu. Pritom ćete time naterati partnera da pomisli da je dovođenje žene do vrhunca veoma lak posao i da nije potrebno previše truda niti iznenađenja u krevetu.

Stoga, recite partneru da možda nećete oboje doživeti vatromet i verujte učinićete sebi veću uslugu nego da odglumite.

izvor: b92.net, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net