14.11.2016.

Najbolji đaci od danas na bilbordima širom grada


Oko 120 najboljih novosadskih đaka, od danas se nalaze na 20 bilborda širom grada

Među njima su dva hora, dva učenička tima i đaci koji su ostvarili uspeh na pojedinačnim takmičenjima.

Sve ovo deo je projekta Udruženja za promociju društvene odgvornosti "Učim + Znam = Vredim".

Ovo je druga godina da se projekat realizuje, a u udruženju kažu da su veoma zadovoljni napretkom koji su postigli. "Ovaj put odazvalo se 14 škola sa teritorije Novog Sada, tako da se na bilbordima nalaze fotografije đaka iz sedam osnovnih i sedam srednjih škola. Osim toga, ove godine uspeli smo da ostvarimo cilj i proširimo projekat van teritorije grada. Tako će ove nedelje bilborde sa najboljim đacima dobiti i opštine Srbobran i Sremski Karlovci, dok će opština Temerin reklamne panoe sa fotografijama najboljih đaka dobiti sredinom decembra", navode u tom udruženju.

Fotografije nekih učenika po drugi put su na bilbordu. Nikola Spasić, Maja Varga i Aleksa Žigić su nastavili da ostvaruju izuzetne rezultate na takmičenjima, te ih i ove godine Novosađani mogu videti među najboljim đacima na reklamnim panoima širom grada.

Udruženje za promociju društvene odgovornosti pokrenulo je ovu akciju sa ciljem da, uz podršku Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava u mestima gde se projekat realizuje, podstakne pozitivne društvene vrednosti i promoviše najbolje i najmlađe. Projekat uključuje učenike koji su ostvarili i najveće uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti, tokom aktuelne školske 2015/2016. godine.

izvor: 021.rs, foto: NSU-Uživo sa novosadskih ulica