29.11.2016.

Na Trgu slobode od četvrtka - Winter Fest i Christmas Market: Nakon 50 godina vožnja fijakerom kroz centar grada


Na novosadskom Trgu slobode u četvrtak počinje manifestacija "Novosadski Winter Fest"

Po prvi put, u okviru ove manifestacije, Novi Sad će dobiti Božićnu pijacu (Christmas Market) u sklopu kojeg će Novosađani svaki dan moći da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalja.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, predstaviće se novosadske galerije i festivali.

Svako veče od 18 časova jedinstveni Singing Christmas Tree ugostiće dečje horove koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19 časova na bini će nastupati novosadski bendovi kao i di-džejevi popularnih lokalnih radio stanica.

Nakon 50 godina, Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom.

Trg slobode će iz nedelje u nedelju krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karakter jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe.

Novi Sad je prestonica kulture za 2021. godinu i to je razlog više da se na centralnom novosadskom trgu predstave i skrivena umetnička dela gradskih muzeja. Izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Galerijom Matice srpske.

Prvi "Novosadski Winter Fest" otvoriće u četvrtak u 18 časova gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Singing Christmas Tree će prvog dana uveseliti dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa legendarnim Minjom Subotom.

Nakon najmlađih, na centralnoj bini nastupiće i malo stariji vokali – "ABBA Real Tribute Bend"  iz Zrenjanina.

Prvi Novosadski Winter Fest organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada, a praznična čarolija će trajati do 3. februara 2017. godine.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/nswinterfest

POPULARNO