03.11.2016.

''Lir'' zaposlio preko 1000 lјudi u Novom Sadu - od ponedelјka na posao u i novoj hali


Postoji mogućnost još većeg zapošlјavanja nego što je dogovoreno

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je halu u radnoj zoni ''Sever 4'' koja je nedavno predata u zakup kompaniji ''Lir'', a povod je bio dolazak predsednika te kompanije za Evropu i Afriku Mariana Detoresa, koji je jedini, prema poslovnoj politici američkog ''Lira'', autorizovan da istupa u javnosti.

- Za mene je najbitinije što sam od gospodina Detoresa čuo da je ''Lir'' i više nego zadovolјan uslovima koji su obezbeđeni u objektu namenjenom za njihovu fabriku. Grad Novi Sad je svoj deo posla završio u potpunosti u ugovorenom roku, i već od ponedelјka počinju da rade prve proizvodne linije u ovoj hali. ''Lir'' je zaposlio preko 1000 lјudi u Novom Sadu, a dobra vest je da planiraju da za sada zadrže i halu u Luci Novi Sad, jer imaju najavu dodatnih poslova, što nas ohrabruje i najavlјuje mogućnost još većeg zapošlјavanja nego što je dogovoreno – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.


On se takođe zahvalio kompaniji ''Lir'' na odličnoj saradnji, uz ocenu da su pregovori bili zahtevni, jer se vodilo računa o svakom detalјu.

- Ponosan sam na to kako je Grad Novi Sad putem JP ''Zavod za izgradnju grada'' izveo radove, i ovo je najmoćniji objekat koji je posle dugo godina izgrađen u Novom Sadu. Još više nas raduje što je reč o objektu za proizvodnju, u kojem se lјudi zapošlјavaju, a to znači novi priliv sredstava u gradski budžet. Nadam se da će se mediji, koji su objavili da će Novi Sad, zbog neispunjenih obaveza u ovom projektu, plaćati penale, izviniti građanima Novog Sada. Meni ne treba da se izvinjavaju za laži koje su objavlјivane, neka se samo izvine Novosađanima – zaklјučio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


Podsećamo da je JP ''Zavod za izgradnju grada'' bilo ovlašćeno da u ime i za račun Grada bude investitor izgradnje hale namenjene za proizvodnu delatnost, spratnosti P, Vp i P+1, površine oko 28 000 m², uz prateće objekte, a koja ima i Energetski pasoš.