23.11.2016.

Kako da se izborite sa emotivnim problemima - sa partnerom


Uz pomoć ovih sedam saveta saznaćete kako da se izborite sa emotivnim problemima i poteškoćama sa partnerom
Kada sukob postane neminovan potrebno je vratiti se korak unazad, ali pravo pitanje je – koliko? Pročitajte sedam saveta koji će vam pomoći da „procenite štetu“ u svojoj vezi i razmotrite kako i šta dalje.

1.Uzmite malo slobodnog vremena da se smirite 

Posvetite se sebi, radite stvari koje vas ispunjavaju. Slušajte muziku, čitajte, zapišite neka od svojih osećanja o dilemi koju osećate.

2. Razgovarajte sa svojim pouzdanim prijateljima 

Ako imate prijatelja koji će jednostavno biti tu da vas sasluša, bez dodatnih prigovora i dolivanja ulja na vatru, vi se možete smatrati srećnom osobom. Potreban vam je neko ko će vam pomoći da prođete kroz takav period na pravi način.

3. Otkrijte zbog čega se tako osećate 

Da li ste razmišljali o odlasku jer se problem dogodio više puta?

Utvrdite da li je ovo kratkoročni bol i šok u vezi, ili je to samo još jedna epizoda u jednoj dugoj i zamornoj seriji.

4. Pokušajte da razgovarate 

Kada budete oboje dovoljno smireni da razgovarate, izdvojite malo vremena da sumirate utiske o tome šta se dogodilo. Cilj je da razume zašto su stvari tako izmakle kontroli i kako da izbegnete sličnu situaciju u budućnosti.

5. Neka vaš partner zna šta vam je potrebno 

Odredite gde ste sada. Da li je potrebno da privremeno promenite stvari između vas, da li ste spremni da radite na popravljanju odnosa i vraćanja u normalu ili je potrebno da se uradi nesto više. Kada odredite odgovore na ova pitanja, biće vam jasno gde ste sa svojim partnerom.

6. Dajte partneru šansu da radi na tome 

Kada ste ušli u period obnove svoje veze, dajte svom partneru vremena da se prilagodi promenama koje ste napravili u vezi. Ako on ne voli promene, ali je još u stanju da ih prihvati - to je dobar znak. Ako vaš partner ne želi da pomera svoje granice i ide ka tome da se vrati na stvari kakve su bile pre, to nije dobar znak.

7. Odredite vreme za napredak 

Pogledajte da li je vaš partner spreman na promene u vremenu koje ćete prethodno dogovoriti. To može biti nekoliko dana do nekoliko nedelja u zavisnosti od pitanja koje treba rešiti i promena koje treba da se dogode.

Kada istekne dogovoreno vreme, pogledajte da li ima napretka, ako nema, možda će biti potrebno da razmotrite druge opcije.

izvor: b92.net, agencije, foto: marin/freedigitalphotos.net