10.11.2016.

Izgradnja Sentandrejskog BULEVARA i novog mosta preko Kanala DTD - od naredne godine


Cilј nam je da rasteretimo jedan od najopterećenijih ulaznih pravaca u Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom.

Tom prilikom isplanirane su zajedničke aktivnosti na rekonstrukciji i izgradnji više deonica državnih puteva na teritoriji Vojvodine, a konkretizovan je i plan izgradnje Sentandrejskog puta u Novom Sadu.

Dogovoreno je da naredne godine počne realizacija prve faze izgradnje Sentandrejskog puta u Novom Sadu, od Primorske do Velebitske ulice, koji će u dužini od 1,4 kilometra imati četiri kolovozne trake, biciklističku stazu, režijsku traku i trotoar. U drugoj fazi koja će biti realizovana 2018. godine predviđena je izgradnja novog mosta na kanalu u dužini od 200 metara i izgradnja nove deonice Sentandrejskog puta od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta. U realizaciji ovog projekta zajedno će učestvovati JP „Putevi Srbije“, AP Vojvodina i Grad Novi Sad.

- Pokrajina i Grad Novi Sad su Protokolom o saradnji koji je potpisan u oktobru ove godine, jasno naznačili prioritetne projekte u kojima će zajednički učestvovati. Između ostalog, u Protokolu je istaknuta izgradnja Sentandrejskog bulevara sa mostom preko Kanala DTD, a ovo je prvi sastanak na kojem su se precizirali naredni koraci vezani za realizaciju tog projekta. Kao što smo najavili, vrlo brzo je usledio sastanak sa direktorom JP „Putevi Srbije“ sa kojim smo danas razgovarali o toj investiciji. Cilј nam je da rasteretimo jedan od najopterećenijih ulaznih pravaca u Novi Sad, jer će izgradnja bulevara na trasi Sentandrejskog puta, sa novim mostom, znatno olakšati život građana Klise i Slane bare, ali i celokupno funkcionisanje saobraćaja u gradu. To je poslednji ulazni pravac u Novi Sad koji bi trebao da bude bulevarskog tipa i da rastereti saobraćajnu gužvu – rekao je Miloš Vučević i zahvalio predsedniku Pokrajinske vlade i direktoru Drobnjaku na velikoj podršci i na tome što suštinski shvataju značaj tog infrastrukturnog poduhvata, važnog za budući razvoj Novog Sada.

Pokrajina i Grad će zajednički učestvovati u realizaciji mnogobrojnih projekata koji su od vitalnog značaja za građane. Pored izgradnje Sentandrejskog bulevara, kao prioriteti se ističu Klinički centar Vojvodine, Radio-televizija Vojvodine, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, kao i uređenje Kampusa Univerziteta u Novom Sadu za koje je Grad već dobio od Pokrajine bespovratna sredstva za finansiranje, preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.